סרטן צוור הרחם עם גרורות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

03/09/2014 | 17:06 | מאת: פלורינה

שלום רב, לאחותי היה סרטן בצוואר הרחם בשנה שעברה. בעקבות ממצא זה היא נותחה הורידו את הרחם ואת השחלות וטופלה בהקרנות 3 שבועות וכימוטרפיה פעם בשבוע. היום שנה מאוחר יותר התגלו אצלה גרורות בכבד ריאה/ ושט (?) היא החלה בטיפול כימוטרפי בטקסול וקרבופלטין (יש לציין שאחותי חייה ומקבלת את הטיפלים ברומניה) רציתי לקבל את דעתך לגבי הטיפול ומה הסיכוי להצלחתו? האפ אתה ממליץ על טיפול ביולוגי? תודה רבה ויום טוב

קרבופלטינום וטקסול נחשב כשילוב היעיל ביותר במצב הנוכחי עם סיכוי סביר לתגובה טובה אבל הסיכוי להחלמה מלאה הוא קטן ביותר ממש לאחרונה אושר בארה"ב על סמך מחקרים חדשים תוספת של תרופה ביולוגית הפוגעת בכלי דם שמספקים דם לגידול התרופה נקראית אווסטין (bevacizumab) ויש לה יחסית מעט תופעות לוואי אם כי היא יקרה לכן בהחלט כדאי לשקול להוסיף אותה לטיפול הכמוטרפי

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית