טיפול אופטימלי ב-UPSC

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/08/2011 | 22:19 | מאת: בת

שלום רב. סרטן רירית הרחם מסוג קרצינומה סרוזית אובחן אצל אימי, בת 62. עברה ניתוח כולל אומנטקטומי והסרת 24 קשריות למפה. ה-STAGING נקבע 1A (לפי קלציפיקציה חדשה) כי החדירה היתה 0.8 מתוך 2 ס"מ עובי הדופן של הרחם, וכל השאר נקי, כולל שטיפת שדה הניתוח שיצאה שלילית. נקבע טיפול אדג'ובנטי בקרבו+טקסול ובהמשך ברכיתרפיה. במהלך הדרך, נתקלנו במהמורות הבאות: 1. בגלל עיכובים שונים, הטיפול הכימי החל רק כחודשיים לאחר הניתוח (!) 2. בקורס השני הייתה תגובה אלרגית מיידית לטקסול (פריחה וגרד) ולכן הוא הופסק באמצע. בקורסים העוקבים אימא קיבלה רק קרבופלטין מאחר ולטענת הרופאים אין עבודות התומכות בשימוש בטקסוטר במקרה כמו של אימא. כלומר, היא השלימה 5 קורסים כדלקמן: 1 "וחצי" טקסול, ו-4 קרבופלטין. 3. הקורס האחרון של הקרבו נדחה בגלל ספירה לבנה נמוכה (3,000) ונאמר לנו שייתכן ויוותרו על הקורס האחרון וזהו... אנחנו חוששים שמא אימא לא מקבלת טיפול אופטימלי ומפחדים מאוד מהישנות המחלה, במיוחד לאור הסוג ההיסטולוגי, העובדה שהטיפול הכימי הותחל באיחור ושאימא לא קיבלה כמעט טקסול. מה דעתך? תודה על תשובתך!

30/08/2011 | 22:34 | מאת: בת

רק על הקורס האחרון של הקרבו, כמובן...

ראשית רצוי לדעת שמאחר והמחלה ברחם היתה ללא חדירה משמעותית אז סיכויי ההחלמה הם טובים, בשל הסוג ההיסטולוגי אומנם מקובל להמליץ על הטיפול שקיבלה אימך אך אין הוכחה חד משמעית שאומנם עוזר ונחוץ ולכן העיכוב לא נראה לי משמעותי ולאור תופעות הלוואינראה לי בהחלט הגיוני ההמלצה להסתפק בקרבופלין ואולי אף לותר על הטיפול האחרון וכל זאת מבלי חשש יתר שאימך לא מקבלת את הטיפול המספק

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית