SEROUS CA של רירית הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

22/06/2011 | 23:08 | מאת: איילה

אובחן אצל אימי, בת 62. עברה ניתוח כולל אומנטקטומי והסרת 24 קשריות למפה. ה-STAGING נקבע 1A (לפי קלציפיקציה חדשה) כי החדירה היתה 0.8 מתוך 2 ס"מ עובי הדופן של הרחם, וכל השאר נקי. נקבע טיפול אדג'ובנטי בקרבו+טקסול ובהמשך ברכיתרפיה. בקורס השני הייתה תגובה אלרגית מיידית לטקסול (פריחה וגרד) ולכן הוא הופסק וקיבלה רק קרבופלטין. ידוע לי שיש תחליף לטקסול - טקסוטר. שאלותיי: 1. האם מומלץ בקורסים הבאים לתת טקסוטר במקום הטקסול? 2. מה חשיבותו של הטקסול/טקסוטר מבחינת היעילות של הטיפול המשלים במניעת הישנות במחלה זאת? כלומר, עד כמה הוא קריטי והאם ניתן להמשיך רק עם הקרבופלטין בלבד? 3. במידה וימשיכו את הטיפול עם קרבו בלבד, האם יש אינדיקציה לEBRT בנוסף לברכיתרפיה? תודה על תשובותיך, ילדה של אימא.

מכיון שמדובר בגידול די נדיר הנתונים הקיימים בספרות לא רבים לכן התשובות על שאלותייך הנכונות וממוקדות אינן חד משמעיות בכל אופן: בהחלט נשמע הגיוני להמשיך בקרבופלטין בלבד כי מבין שתי התרופות היא החשובה יותר ואין כל הוכחה שיש משמעות רבה לתוספת של טקסול ואילו לטקסוטר יש הרבה תופעות לוואי. מאחר והחדירה לדופן הרחם היתה פחות מ 50% (שלב IA) לא נראה לי שיש צורך בתוספת קרינה חיצונית בהצלחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית