שאלה - טיפול.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

12/07/2020 | 16:21 | מאת: איילת

שלום, לפני כשנה אובחנתי כחולה בסרטן השחלות בשלב 3c . לפני תחילת הטיפול עברתי ניתוח שבו הוצאו השחלות, צוואר הרחם, אומנטום. על גבי המעי נשארו "גרגורים". התחלתי לקבל טיפול כימותרפי - (טקסול+קרבופלטין) ובמקביל קבלתי גם אווסטין. לאחר שסיימתי את הטיפול הכימותרפי, המשכתי לקבל אחת לשלושה שבועות אווסטין, אבל לאחר עשרה טיפולים, ה - ca125 התחיל לעלות, וכן בדיקת pet ct הראתה שיש התקדמות של המחלה. לכן, התחלתי לפני כחודשיים לקבל גמזר+קרבופלטין. סיימתי עכשיו את הטיפול השישי מתוך שמונה, ובשבועיים- שלושה האחרונים ירידת ה - ca125 נעצרה והוא נע בין 35-36. עד עכשיו - הוא ירד כל הזמן. (בזמנו התוצאה הכי נמוכה הייתה 14.7). למעשה משבוע שעבר יש עליה מ35.00 ל - 36.80 . אני מאוד חוששת שהתרופות שאני מקבלת כרגע גם לא משפיעות עליי וקיימת שוב חזרה של המחלה. איזה אפשרויות טיפול עומדות בפניי כרגע? (ביצעתי עכשיו בדיקת פאונדיישן אבל אין עוד את התוצאות). קראתי על תרופה חדשה בשם navicixizumab האם היא אופציה במצבי לדעתך? תודה על עצה בעניין זה .

מבין את החשש שהטיפול הנוכחי אינו מספק, אבל מומלץ לא להגיע למסקנות מהירות מידי בטרם מחליפים טיפול המחשבה על טיפול ביולוגי בשלב זה היא נכונה וכדאי לשקול תרופות אחרות יותר מוכחות מ navicixizumab שהיא תרופה נסיונית בשלבים מוקדמים מאד של מחקר ונראה לי שבנתיים בכלל לא ניתנת מחוץ למחקרים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית