סרטן השחלות - טיפול.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

11/09/2019 | 09:16 | מאת: סיגל

שלום, אני חולה בסרטן השחלות עם גרורות.חלק מהגרורות נצפו בניתוח והוצאו בניתוח, אולם את חלקן שהיו מאוד קטנות, ואף לא נראו בבדיקת הסי טי טרם הניתוח,לא הוצאו, וכעת אני מטופלת כמקובל במצב כזה, בבית חולים בצפון הארץ בקרבופלטין + טקסול, במינון שבועי, ולאחרונה התחלתי לקבל גם אחת לשלושה שבועות גם אווסטין, ואקבל בהמשך עוד 18 טיפולים באווסטין. אציין כי בטרם התחלתי את הטיפול באווסטין, ורק קבלתי את הטיפול הכימותרפי, היתה ירידה מאוד משמעותית במדד היא ca-125, כלומר מה שגרם לירידה זאת הוא הטיפול הכימותרפי. השאלה שלי היא: קראתי במספר מקומות בהקשר של חזרת המחלה שבתום הטיפולים הכימותרפיים נשארים תאים מינימליים וקטנים של הגידול שאף אינם נצפים בבדיקת הסיטי (שבמילא לא נצפו בבדיקת הסיטי טרם הניתוח), והם אלו שמתפתחים בהמשך שוב לגידול, וגורמים לחזרת המחלה. באותו מקום שקראתי הם ממליצים גם להמשיך ולקבל עוד טיפולים כימותרפיים, ובנוסף לאלו המקובלים, (ששת הטיפולים המקובלים). מה ידוע על עניין זה? יש אמת במה שקראתי? האם יש דרך למנוע את חזרת המחלה באמצעים תרופתיים? או אחרים? תודה מראש

לא מקובל ולא הוכח שהמשך כמוטרפיה לאחר 6 קורסים יעיל וגם מתן ממושך מדי כרוך בתופעות לוואי במידה וטרם ביצעת מומלץ יעוץ ובדיקה גנטית ובמידה ואת נשאית למוטציה גנטית יש מקום לשקול טיפול ביולוגי שיכול להוריד את הסיכון לחזרת המחלה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית