עלייה קלה במדד ca-125.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

27/08/2019 | 14:46 | מאת: דנית

שלום, אני לאחר ניתוח להוצאת השחלה, הרחם האומנטום וחלק מהצפק.(בגלל סרטן השחלה).נשארו לי מעט גרורות על גבי המעי, ואני מטופלת בכימותרפיה (טקסול+ קרבופלטין). אני עוברת טיפולים אחת לשבוע. עד כה עברתי 6 טיפולים, ובטיפול האחרון - ה-6, התחלתי גם לקבל אווסטין. נהוג לבדוק את רמת המרקר ca-125 אחת לשלושה שבועות, אך מכיוון,שיש לי טופס מתמשך לבדיקות דם - יוצא באופן אוטומטי שאחת לכמה ימים נבדקת גם רמת המרקר הנ"ל. עד כה - מדד זה היה בירידה קבועה, אבל בבדיקה לפני שלושה ימים, רמת המרקר היתה 36.10, ואילו היום ראיתי עלייה (לראשונה מאז תחילת הטיפולים) ל - 37.60 (כלומר ב- 1.5). כמובן שמאוד נלחצתי. האם זה צריך להדאיג אותי, מפני שכל הזמן, גם בפרקי זמן קצרים - מדד זה היה בירידה. והאם זה יכול להיות קשור לתחילת הטיפול באווסטין ? אני מאוד מודאגת. תודה על התשובה.

אין למעשה הבדל בין שתי התוצאות ולכן רצוי לא לבדוק בתדירות רבה מידי אם בבדיקה הבאהתהיה עדיין עליה יהי מקום לשקול בדיקת CT או PET-CT להערכת המצב

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית