סיכויי הישנות המחלה בשחלה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

18/07/2019 | 22:51 | מאת: סמדר

שלום בת 45 בנובמבר 2016 עברתי כריתת רחם ושחלות. בפתלוגיה - אדנוקרצינומה stage 1a של השחלה- ללא גרורות - 21 בלוטות נקיות למרות גילוי מוקדם עברתי טיפול בקרבו וברכיתרפיה כי בשטיפות שלאחר הניתוח היו תאים לא ברורים. כיום אני במעקב שאלתי היא מהם סיכויי הישנות המחלה וסיכויי הישרדות במקרה כזה.

19/07/2019 | 12:40 | מאת: סמדר

פרט נוסף- Ca125 - לפני כריתה- 32. אינני נשאית של הגן. שבוע שעבר סיימתי טיפול אנטיביויטי בעקבות חיידק קלבסיאלה .. חיידק נעלם. בבדיקות דם ושתן כעת ללא עדות חיידק. דם הכל תקין. מרקר ca125 לאחר האנטיביוטיקה היה 10. ולפני 8 חודשים 8.3. עליה מינורית זו מבשרת רעות?

לאור שלב מוקדם של המחלה ושכבר עברו כמעט 3 שנים והכל תקין כולל CA-125 שהעליה לא משמעותית, נראה שסיכויי ההישנות מאד נמוכים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית