עליית ca125 בעקבות הקרנות?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

08/02/2019 | 11:15 | מאת: אביגיל

שלום. סרטן שחלה לפני 3 שנים. ניתוח ו 6 קרבו טקסול. שלב 2c הישנות כיבור שנה גידול בודד צמוד לרקטום ניתוח הסרתו ו 26 הקרנות לאגן. סיום הקרנות לפני 4 חודשים. פט סיטי לפני חודש וחצי תקין ובאותו שבוע ca125 60. בעת גילוי המחלה המרקר היה 26 ובהישנות 21 בצעתי אתמול אולטרסאונד בטן עליונה תחתונה אולטרסאונד וגנלי וגם קולונוסקופיה הכל תקין. האם זה מבטיח שהגוף נקי מהמחלה? האם יכול להיות שהמרקר השתבש בעקבות ההקרנות לאגן? אשמח לתשובה מפורטת. תודה מראש

לצערנו אין אף בדיקה שיכולה להבטיח ב 100% שהכל נקי ובהחלט ייתכן שבעקבות הרס הגידול על ידי קרינה תהיה עליה זמנית ברמת CA-125

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית