כאב בלעיסת דברים קשים ורגישות לחום

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

15/09/2016 | 01:44 | מאת: איתי

שלום מלפני כמה ימים יש לי כאב בלעיסה (רק בלעיסה של דברים קשים) בשן טוחנת אחרונה תחתונה. כ"כ רגישות באזור (קשה למקם) לחום. לגבי קור באופן כללי יש לי רגישות, אז קשה לי להתייחס לזה ספציפית. הרגישות לחום הלחיצה אותי, כי עברתי סיפור דומה עם שן עם סדק שהתפתחה לנמק וזה בא לידי ביטוי ברגישות לחום. נאלצתי לעבור טיפול שורש וכו'. אך חשוב לי לציין, שגם הכאב בלעיסה וגם עוצמת הרגישות לחום, פחותות בהרבה ממה שהיה לי בשן האחרת. בביקור במרפאת שיניים במסגרת עזרה ראשונה, נבדקתי ע"י רופאת השינים שראתה חור (אני חושב בין השן האחרונה לשן שלפניה) בוצעו 2 סוגי צילומים, והרופאה אמרה שלשמחתה היא לא רואה סימנים של נמק, ומדובר בחור לא במצב חמור, ויש לבצע סתימה, והעדיפה שלא לעשות סתימה זמנית אלא לעשות תור בהקדם לסתימה רגילה. אציין שאין לי כל רגישות למתוק. האם יכול להיות שהיא טועה באבחנה? אין לי רגישות למתוק הרגישות לחום התחילה לי בדיוק כשהתחילה הרגישות בלעיסת דברים קשים עד כמה שאני יודע, רגישות לחום מעידה על דלקת/נמק כ"כ החשש שלי מהכאב בלעיסה שאולי זה תוצאה של סדק (סבלתי מזה הרבה בשן האחרת שהיתה עם סדק) תודה

19/09/2016 | 12:38 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאיתי, לא בכל מקרה של עששת (חור בשן) יש רגישות למתוק. אם הרופאה ראתה את העששת בצילום כדאי קודם כל לבצע את השחזור (סתימה) ולקוות שבכך יסתיים הטיפול. אמנם בעבר קרה אצלך סיפור של סדק בשן אבל לא כל רגישות בשיניים משמעה סדק

מנהל פורום טיפולי שיניים