עקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

24/09/2014 | 02:17 | מאת: מורק

שלום, יש לי שן בינה כלואה- צד ימין למטה- היא לא כואבת בכלל ואינה מרגישה בה, אך כשאני אוכלת אוכל נתקע בה (היא שוכבת לחלוטין ורק הקצה שלה בחוץ). המליצו לי לעקור אותה כדי שלא תדחק שיניים בעתיד וכדי שלא תתפתח דלקת. אמרו לי שצריך לעקור את זו שמעליה בנוסף למרות שהיא בריאה. רופא אחד אמר את זה, ורופא אחר אמר שאין צורך לעקור. אני לא יודעת על מי להסתמך, היום אני בת 24 ואמרו לי שאחרי גיל 25 נהיה ממש קשה לעקור שיניים. קראתי תגובות של אנשים שעשו עקירה כירורגית שלא נרפאה להם במשך שבועות, אני בלבטים רבים ולא יודעת מה לעשות והאם כדאי לעקור או לא. אשמח ליעוץ- ולאיזה רופא כדאי להקשיב- מהנסיון שלך בשיני בינה כלואות. תודה.

29/09/2014 | 10:39 | מאת: ד"ר אילן לוי

למורק, שן הבינה אינה משתתפת בתפקוד של הלעיסה ולכן אם קיימת אתה בעיה הכיוון הוא עקירה. הטענה שבגיל מאוחר יותר העקירה קשה יותר אינה נכונה. מקובל לעקור את שיני הבינה בזוגות (העליונה והתחתונה באותו צד) אבל אין הכרח. התגובות על העקירה שונות מאדם לאדם ומשן לשן. מדובר בניתוח קטן ונדרשת תקופת החלמה. לגבי הסיכון של דחיקת השיניים צריך לראות צילום.

מנהל פורום טיפולי שיניים