כאבי גב מתמשכים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

29/11/2013 | 19:49 | מאת: אתי

שלום,אני בת 57 ולאחרונה אני סובלת מכאבי גב תחתון, גם בצידי הגב ולפעמים נתפס לי הצוואר. ישנה הקרנה גם לרגליים. למרות זאת אני מבצעת פעולות כרגיל ולמרות הכאבים עושה ספורט כ2-3 בשבוע.- הולכת ברגל ומתאמנת בעזרת מכשירים כ-40 דקות משך הפעילות כולל הליכה כ-שעה וחצי. משקלי כ60 ק"ג וגובהי כ1.60 מ' אשמח לתשובה ממך-אתי.

04/12/2013 | 07:28 | מאת: טל בלו

שלום אתי על פי הרפואה הסינית כאבים כרונים בגב \ צוואר מאופינים כהיתקעות וקפיאה של הצ'י / אנרגיה בגוף. היתקעות זו יכולה לנבוע מ: 1) רוח ("סינדרום BI נודד"): כאב שעובר מאיזור אחד למשנהו. 2) קור ("סינדרום כאב"): כאב חזק ממוקד וחד. הכאב מוחרף בחשיפה לקור ומוטב בחום. 3) לחות ("סינדרום קבוע"): הכאב מאופיין בכך שאינו זז, קבוע במקום אחד. התחושה הכללית עלולה להיות תחושת כבדות של הגוף והגפים, אפשרות לבצקות ולעיתים אף חשיבה לא צלולה. 4) חום: עיניים אדומות, העור יהיה חם, אדום ונפוח. הכאב עלול להחמיר במגע. טיפול על פי הרפואה הסינית מצב זה: הטיפול על פי הרפואה הסינית הנו מורכב וכולל אלמנטים כגון: דיקור, צמחי מרפא, שינוי תזונתי, טיפול מגע (שיאצו, טווינה), טיפול בקור או בחום, תנועה-צ'י קונג. רפואה שלמה טל

22/12/2013 | 11:48 | מאת: יוסף

אתי שלום, ראשית המליץ על ביצוע צילום עמוד שדרה לוודא שאין שינויי בחוליות, במידה ואין ממצא פתלוגי הרפואה המשלימה מציעה מספר אפשרויות טיפוליות כגון: דיקור, צמחי מרפא, תזונה, עיסוי רפואי , טיפול בארמותרפיה. בברכת רפואה שלמה יוסף רחמים PHD מטפל בכיר 057-7738220

מנהל פורום רפואה משלימה