סרטן שד גרורתי - בריאות ובעצמות - דחוף!!!

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

16/10/2011 | 23:27 | מאת: שרית

האם טיפול אלטרנטיבי משלים באמצעות תוספי תזונה ואנטי-אוקסידנטים יכולים לרפא סרטן שד גרורתי (בריאות ובעצמות) בשילוב עם טיפול כימותרפי + הקרנות? בהתייעצות עם מומחה לטיפול באנטי-אוקסידנטים, החלה אמי (63) בנטילת תוספי מזון קבועים מדי יום, כגון: ויטמין D, ויטמיןK2, אומגה 3, שמן פשתן, זרעי פשתן, מולטי ויטמין, כמוסות כורכומין, מולטי מינרל, פקטין, תמצית פטריות, כמוסות הונו-פיור, יוד, מיצי פירות וירקות. הכוונה שבאמצעות שילוב טיפול שכזה יחד עם כימותרפיה ניתן לצמצם את הגידול, לחזק את המערכת החיסונית ואף להביא לריפוי. האם הנך מכיר תוספים אלו? מה דעתך על יעילותם? האם מומלצת נטילה מרובה של תוספי מזון אלו, והאם לדעתך ישנה אפשרות שתוספים אלו יכולים "להפריע" לטיפול הכימותרפי ואף לשבש מיעילותו?? אני אובדת עצות ומלאה בחששות...... אנא עזרתך.

24/10/2011 | 20:03 | מאת: טל בלו

שלום שרית אני מכיר את רוב התוספים. אני לא חושב שאף אחד מהם יגרום נזק לאמך אבל את השאלה הזאת צריך לשאול את מה שבדק את אמך והחליט לתת לה הרכב זה. קצת על רפואה סינית. רפואה סינית הנה שיטה רפואית בעלת היסטוריה ארוכה ,ספרות מקצועית,אקדמית,הוראה וקהל חולים עצום. היא קיימת כשיטה בעלת תאוריות אבחנתיות וטיפוליות מעל 2500 שנה כשהטיפול במחלת הסרטן קים ומתועד בה כבר מעל 2000 שנה. בשנים האחרונות נעשה נסיון שרובו בסין לשלב את הצדדים היעילים ברפואה המערבית עם הצדדים היעילים ברפואה הסינית ומתוצאות מחקרים שנעשו בסין ,יפן וארה"ב רואים תגובות יפות לטיפול המשולב. הטיפול ברפואה סינית בסרטן השד -משלים לטיפול המערבי עוסק ב: 1. חיזוק המערכת החיסונית בגוף -בעיקר כדי למנוע סרטן: העלאת מספר תאי החיסון, שיפור פעולתם, הגברת הפרשת חומרים ציטוקיניים, הגברת ייצור נוגדנים, חשיפת תאי סרטן לתאי הגידול וכו`. 2. דהטוקסיפיקציה: ניקוי הגוף מרעלים כדי לרכז את כל מאמצי הגוף במלחמה בסרטן. 3. טיפול בסימפטומים של המחלה ובתופעות הלוואי של הטיפולים במחלה: ירידה במשקל, בחילות והקאות, פצעים בפה, בצקות וכו` 4.תמיכה בנפש ובמודעות: אבחון והבנה של מערכת הרגשות על פי תאורית חמשת האלמנטים. ברפואה הסינית הטיפולים יהיו שילוב של דיקור,צמחי רפואה סינים,צי גונג-תרגילי נשימה ותנועה,תזונה,טיפולי מגע-שיאצו,טוינא ושיחות. כנראה ששילוב מוצלח בין השיטות מביא לתוצאות טובות יותר ,שכן בחיים צריך את הגמישות והרכות אך גם את הקשיחות והעמידות. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה