תרופה להורדת חומצה אורית בדם

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

08/11/2005 | 09:10 | מאת: סיגי

בעלי בן 45 סובל מכאבי גב ממוקדים בגלים של התקפים חזקים, בבדיקות שעבר החל מצואה, פרזיטים ואוטראסאונד כליות ושתן לא נמצא ממצא כלשהוא, בבדיקות דם נמצאו ערכי חומצה אורית גבוהים מעט מהנדרש, הוא פנה לייעוץ תזונתי וכו'. שאלתי היא האם קיימת תרופה טבעית,או הומואיופטית שידועה כמורידה חומצה אורית כל זאת כי אין המלצה מחייבת כרגע לטיפול תרופתי וכן ששברוב המקרים ש לדיאטה במקרה הזה (נטולת יוצרי פורינים) השפעה מועטה. תודה מראש סיגי

09/11/2005 | 12:43 | מאת: טל בלו

שלום סיגי שיגרון היא מחלה כרונית מתמשכת עם תופעות מפרקיות חדות (אקוטיות) מזמן לזמן המונח שיגרון מתייחס לקבוצת מחלות הכוללות בצורתן המלאה חמישה מאפיינים עיקריים שיכולים להופיע בנפרד או בשילוב: - עליה בריכוז חומצת השתן בדם -דלקת מפרקים חוזרת ונשנית המאופיינת בהדגמה מעבדתית של גבישי חומצת שתן בתוך כדוריות הדם הלבנות של נוזל המפרק - הימצאות TOPHI שהם גבישי חד נתרן השינן - מחלת כליות שפוגעת בריקמה הבין תאית ובכלי הדם - אבנים בדרכי השתן שנוצרות מחומצת שתן עליית של ריכוז חומצת השתן שהיא בבסיס המחלה נובעת מפירוק פורינים שהם חומצות אמיניות הנמצאותבהלבונים( בשר אדום,קטניות( דלקת המיפרקית של השיגרון שהיא התופעה הקלינית העיקרית והמרשימה ביותר נובעתמשחרור גבישי חומצת שתן מכלי הדם לתוך המפרקים. תופעת ה-TOPHI מופיעים בעיקר באפרכסת האוזניים ככדוריות קטנות בולטות או בחלק הפנימי של אמות הידים וליד גידי אכילס ברגלים. מה צריך לעשות בכדי להגיע לאבחנה? בדיקת דם לחומצת שתן בדם וצילום המפרק הכואב ברפואה מערבית מטפלים עם כולכיצין שמקורו בטבע הוא בקורקום. וכן בתכשירים קבועים להורדת חומצת שתן מהדם.כמובן שדיאטה מדוקדקת היא חובה לכל חולה כזה שצריך להבין מה מותר ומה אסור לאכול. מבחינה סינית נראה שמדובר בחסר יין של הכליות(אנרגטית ולא של האיבר עצמו) המזונות הבשריים והקיטניות הם מאוד יאנגיים ופוגעים ביין חסר יין בכליות יכול להיות עם או בלי לחות. הקשר עם הכליות יכול להסביר את הופעת ה-tophi באוזנים בעיקר שקשורות ברפואה סינית לכליות הטיפול בקולכיצין ברפואה מערבית מאחר ויסודו מהקורקום מזיז סטגנציות של דם וזה מסביר את השיפור בזמן התקף עם מפרק אדום וחם ברפואה סינית דיקור ,צמחי מרפא, תזונה מותאמת אישית וצ'י קונג יענו על האתגר בטיפול המחלה. המלצה אחת-אכילת פולים מסוג אזוקי מומלצים לחולי שגדון-לא לפחד שהם קטניות-הם משתנים ומחזקים את הכליות. רפואה שלימה טל

מנהל פורום רפואה משלימה