עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/07/2013 | 12:56 | מאת: דניאל

שלום דר אני בת 21 ,ברקע אסטמה, אובדת עצות כבר ,מרגישה צעירה בהגדרה אך ממזמן כבר לא בנפש,בשנתיים האחרונות אני סובלת מסחרחורות סיבוביות (הרגשה שאני מסתובבת)הרגשה שהגוף מסתובב בזמן עמידה והליכה חוסר שיויי משקל כמעט באופן קבוע מהרגע שאני קמה עד לשינה מאוד קשה לי לעמוד לפרק זמן ארוך , לחכות בתור וכו , בחצי שנה האחרונה זה החל גם לקרות בישיבה ובשכיבה תחושת אונייה תחושה שמשהו קורה בראש מעין קצר חשמלי לפעמים ,הסחרחורת לא עוזבת אותי,הבירור החל לפני שנתיים כבר, קצת אחרי שהתגייסתי לצבא הכל החל (אינני יודעת אם יש קשר , אציין שהצבא לא היה תקופת האושר בשבילי )ניגשתי לרופא אאג שעשה בדיקות (ברה ,eng, בדיקת שמיעה) ושלל בעיה באוזן הכל היה תקין ,נשלחתי לנירולוג ממנו קיבלתי לעשות בדיקת יציבה (מחברים את הגוף לחגורות ומזיזים את משטח העמידה) סי טי ראש שאלו יצאו תקינים לאחר מכן mri מח שגם הוא יצא תקין , ניגשתי לאורתופד לבדוק שזה לא מגיע מהצוואר ביצעתי דופלר עורקי צווארי -תקין mri צוואר-תקין , כל בדיקות הדם האפשריות עשו לי כולל Tsh לחץ דם,ביצעתי בדיקות לב דופלר הולטר -תקין ...בלי עין הרע זה בהחלט משמח אך אין לי תשובה לבעית הסחרחורות האלו.הרופא משפחה השליך את זה על הפאן הנפשי שייתכן וזה נגרם מזה. קיבלתי את אימרתו והתחלתי ללכת לפסיכולוגית לטיפולים את האמת מאוד נחמד וכיף שמישהו מקשיב לך הרגשה של פורקן והרגשה של תובנות כלפיי עצמך,אך התופעה ממשיכה לא רואה שום שיפור הציעו לי כדורים שקלתי את זה אבל אני לא רואה בזה פיתרון לטווח הארוך הרי מתישהו אני אצטרך להפסיק זה לא מונע לתמיד אלא רק לאותה תקופה,באופן כללי לא מתלהבת להכניס את זה לגוף, אציין כשמאז שהתחילה לי תופעת הסחרחורות ניהייתי בן אדם עם חרדות (התקפי חרדה) היפוכונדרית , חוסר הנאה מדברים שפעם היו מהנים, חוסר תאבון , הרגשה כללית לא טובה , עייפות, וכאבי ראש (אגב גם לזה עברתי בירור -זה נובע מלחץ) אציין לפני כל הסיפור הזה של הסחורחורות הייתי בן אדם אחר לגמרי ללא הפרעת חרדה בן אדם שאוהב להנות לצאת , מאמינה מאוד גם שמשהו בנפש שלי השתבש מהסיפור הזה מהפחד של הסחרחורת הבאה שאפול /שאהיה במקום שלא אמצא איפה לשבת וכו..אני לא יודעת כבר מה לעשות אין לי חיים ככה כל יציאה מהבית נהפכה לסיוט אני חצי שנה משוחררת וחשבתי שכשאצא מהמסגרת הצבאית אחזור לעצמי אך ממש לא, ישבתי בבית 5 חודשים , עד לזה שהכרחתי את עצמי למרות הכל לקום ולמצוא עבודה וללכת בכוח כרגע חודש וחצי עובדת לא רואה שום שינויי , באופן כללי בה פרט לסחרחורות לא מוצאת מקור אחר ללחץ או בעיות אחרות שמציקות לי (בכל הנוגע למשפחה וזוגיות)התחלתי לעשות שיאצו ותרגילי הרפייה ושום דבר לא עוזר..מצטערת על אריכות הדברים היה לי חשוב להסביר את הבעיה מכל הצדדים , אשמח אם תאיר לי קצת את הדרך מה דעתך בעיניין? מה אתה מציע לי לעשות עם הסחרחורות הבלתי פוסקות?

28/07/2013 | 15:47 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

נשמע שהפן הגופני נבדק ++ וצריך לתת הזדמנות באותה אינטנסיביות גם לפן הרגשי. נראה לי שטיפול קונטיבי-התנהגותי, מלווה בהיפנוזה וגם טיפול תרופתי יכול מאוד לקדם את מצבך, ולא משנה כרגע אם ההתחלה היתה גופנית או רגשית. את כיום במצוקה רגשית ניכרת, וצריך למנוע ככל האפשר מלהפוך אותה לכרונית. טיפול פסיכולוגי ש"נעים לך להיות בו", אינו יעיל, כי אינו נוגע באמת בדברים שבפנים. טיפול אמיתי הוא עבודה ולא הנאה.

מנהל פורום רפואת משפחה