תופעות לוואי של אלוריל 100

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

24/07/2013 | 09:58 | מאת: חיים

עקב רמה גבוהה של חומצה אורית (8.3) הורה לי הרופא ליטול אלוריל 100. מאז שהתחלתי ליטול את הכדור יש לי תופעה של זרמים באזור הראש שמזכירים סחרחורת וכן לחץ דם גבוה. האם יש קשר בין נטילת התרופה לתופעות שציינתי?

24/07/2013 | 10:03 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. אתה עצמך אומר "מאז שהתחלתי לקחת..." אז התשובה היא- כמובן כן, יכול להיות קשר. 2. דרך פשוטה לדעת זאת היא הפסקת התרופה, בתיאום עם הרופא, ואז תדע אם הכל נעלם. 3. רמה גבוהה של חומצה אורית לכשעצמה, עדיין אינה סיבה לקחת תרופה. ייתכן ויש דברים נוספים ברקע שהניעו הרופא להמליץ לך לקחת אותה. ברור אבל שאסור שהטיפול בתרופה יהיה יותר גרוע מהבעיה שהוא בא למנוע...

מנהל פורום רפואת משפחה