צריכת 2 כדורים של פולקס 400 ביום

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

23/12/2012 | 22:01 | מאת: נורית

שלום, אני בהריון בשבוע 19. נוטלת כדור ברזל של פולקס 400 במהלך כל ההריון ולמעשה עוד לפני תחילתו עקב מחסור בברזל. כדור זה מכיל 100 מג' ברזל ו 400 מיקרוגרם חומצה פולית. בבדקות הדם האחרונות ההמוגלובין עדיין מעט נמוך מהרצוי - רופא הנשים המליץ לי לקחת 2 כדורים של פולקס במקום אחד.עמד על 10.7 כשהטווח הוא 12-16. שאלתי היא : האם זה לא יותר מדיי לקחת 200 מיליגרם ברזל כל יום? קראתי שיש סכנה בעודף ברזל. תודה!

23/12/2012 | 22:33 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אין לך עודף ברזל למיטב הבנתי אלא להיפך לא נראה לי מסוכן ובכל מקרה הרי את במעקב רפואי

מנהל פורום רפואת משפחה