ערכים גבוהים של בדיקת ALT-gpt

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

05/12/2012 | 19:44 | מאת: גיל

שלום רב,הנני בן 30 בבדיקות שגרתיות שביצעתי למעקב באנמיה קלה (המוגלובין 12.8 ) התגלה לפתע כי ערך ALT -gpt הינו 50 כאשר טווח הנורמה הוא מקסימום 37. יש לציין כי שאר הבדיקות תקינות: PROTEIN TOTAL -7.5,תקין ALBUMIN-4.6,תקין BILURUBIN TOTAL -0.7,תקין ALKP-58,תקין AST-GOT-29,תקין 1.על מה מצביע ערך גבוה של ALT כפי שמצויין בבדיקות שלי?האם החריגה מהנורמה יכולה להצביע על בעיה כלשהיא? 2.אילו בדיקות נוספות עלי לבצע כדי לבדוק האם קיימת בעיה כלשהיא בכבד?

05/12/2012 | 22:54 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. איני יודע עליך דבר, כולל למשל השמנה או שומני דם גבוהים. 2. כבד שומני הוא אפשרות אחת מיני רבות. הסטיה ממש מינימלית מהנורמה. עד פי 3 משהנורמה לא מכריזים "צבע אדום". 3. אם זה ממצא שחוזר על עצמו, אולטראסאונד כבד יכול לאשש/ לשלול המצאות כבד שומני. 4. נראה לי שהצעד הבא יהיה לחזור לרופא המטפל. 5. בדיקת תפקודי כבד אינה "בדיקות שיגרה", אלא נעשו במסגרת בירור אנמיה קלה. גבר בן 30 בריא אינו צריך "בדיקות שיגרה" למעט אולי כולסטרול פעם בחמש שנים.

05/12/2012 | 23:43 | מאת: גיל

שלום רב ותודה על תשובתך המהירה , ערכי הכולסטרול הם קצת גבוהים כאשר הכולסטרול הכללי הינו 215 האם יכול להיות בגלל זה ה-ALT הגבוה? מה זאת אומרת כבד שומני?על מה זה משפיע ואיך מטפלים בזה?

מנהל פורום רפואת משפחה