תולעת הפארק: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

5 טיפים הכרחיים: כך מטפלים בנשירת פרווה של בעל חיים

האם נשירת פרווה גוברת בעקבות רחצה של בעל החיים ואיך מזון משפיע על השיער של חיית המחמד? הרופא הוטרינר ד"ר גרגוריו בלנק מסביר נשירת פרווה אצל כלבים וחתולים היא תופעה טבעית לחלוטין. כמו אצל בני אדם, כל שערה צומחת, מתבגרת, מתה, נושרת ומפנה את מקומה לשערה חדשה שצומחת במקומה. הוטרינר הירושלמי הפופולרי, ד"ר גרגוריו בלנק, מסביר מדוע התופעה מתרחשת וכיצד ניתן לצמצם אותה עם פעולות נכונות. "תקופות הנשירה אצל כלבים וחתולים יתרחשו בתקופות המעבר מפרוות גורים לבוגרים או בחילופי עונות, תופעה שמוכרת לנו. בתקופות אלו הפרווה מתחלפת על מנת להקל על הכלב או החתול. במעבר לעונת הקיץ (חודשים מרץ עד מאי) הפרווה מידלדלת בהדרגה ומכינה עצמה  למזג האוויר הקיצי. לקראת החורף (חודשים ספטמבר עד נובמבר) מתרחש אותו תהליך, רק הפוך". מהו תפקיד הפרווה של בעל החיים? "תפקידה של הפרווה הוא להגן על העור של בעלי החיים מפני קרני השמש או מנזקי...
ללמוד עוד על תולעת הפארק
וטרינריה: תולעת הפארק-תמונה

תולעת הפארק, אשר עלולה לגרום לנזקים חמורים ואף למוות...

מאת: ד"ר טליה...
11/03/2012
כלב: הטיפול בחברכם הטוב ביותר-תמונה

אימצתם כלב? מהי שגרת הטיפול והמעקב הרפואי שיש לתת לחבר החדש...

מאת: ד"ר שרון...
21/11/2016
5 טיפים הכרחיים: כך מטפלים בנשירת פרווה של בעל חיים-תמונה

האם נשירת פרווה גוברת בעקבות רחצה של בעל החיים ואיך מזון...

מאת: ד"ר בלנק...
01/07/2022
חיסונים לחתולים ולכלבים: המדריך המלא-תמונה

אוהבי בעלי חיים יודעים כי חתולים וכלבים הם "ממש כמו משפחה"....

מאת: ד"ר...
09/07/2019

תולעת הפארק: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, הכלב שלי מקיא מאמול בצהריים, נוזל צבוה דומה לפיפי. מה יכולה להיות הסיבה. הוא בן קצת יותר משנתיים, אבקש את עזרתך.

מירי, הכלב מקיא מיצי קיבה. הסיבות להקאות רבות ולא כולן בהכרח קשורות לבעיה ישירה במערכת העיכול. רגישות למזון, שינויים בתזונה, דלקת קיבה, טפילים, חסימות,מחלות ויראליות וזיהומיות, גופים זרים, תולעת הפארק, דלקת לבלב, כבד, כליות , הרעלות, והרשימה עוד ארוכה. האם ההקאה הינה הסימן היחיד, האם הוא מקיא רק נוזל או גם אוכל, האם תאבון תקין, האם החלפת לו אוכל , האם יש לו מצב רוח טוב ותאבון ? ממליצה לך לגשת בהקדם לבדיקה לצורך איבחון וקבלת טיפול, לפני שהמצב יחמיר.  

שלום, הכלבה שלי בת 13. מסוג פינצ׳ר מעורבת עם טרייר. בשבוע האחרון לא אכלה, הקיאה כל מה שהכניסה לפה, בקושי זזה, רועדת, ואפטית מאוד. לקחנו אותה לווטרינר בפעם הראשונה והוא הביא לה אנטיביוטיקה למערכת העיכול כנראה חשב שזה קשור לגסטרו ובנוסף המליץ על אינשור. אתמול לקחנו אותה שוב לווטרינר והוא עשה לה בדיקות דם וחיסון נגד תולעת הפארק למקרה וזו הבעיה. הווטרינר התקשר בערב ואמר שהתוצאות שבבדיקות הדם נראה שיש לה אי ספיקת כליות ויש להביא אותה לאשפוז לקבלת נוזלים והמשך טיפול. בבית החולים אשפזו אותה, לקחו בדיקות דם נוספות ומורחבות יותר וקבעו אולטרסאונד מומחה למחר (יום ראשון) התקשרתי אתמול בלילה לברר אם יש שיפור ואמרו שהתוצאות של בדיקות הדם לא מזהירות , היא אובחנה גם עם דלקת בלבלב בנוסף לאי ספיקת כליות. מה לדעתך צריך לעשות ? לנסות כל טיפול או להרדים אותה כדי שלא תסבול ?

השאלה קשה והתשובה עוד יותר. המוטו שלי בחיים שאיכות חיים קודמת לאריכות חיים. ממליץ לחכות לבדיקת האולטראסאונד, לראות איך הכלבה מגיבה לטיפול ב-48 השעות הקרובות ואז לבצע החלטה מושכלת יותר. הרבה בריאות!

היי, הייתי אצל וטרינר עם הכלב שלי (מעורב רועה גרמני עם רועה בלגי) לזריקות שנתיות והמסכירה הרפואית אמרה לי שאם אנחנו עושים זריקה נגד תולעת הפארק אין צורך לעשות תילוע האם זה נכון? האם כדאי בכל זאת לעשות תילוע? תודה!

איני יודע איזה טיפול ניתן במרפאה נגד תולעת הפארק. הטיפול הנפוץ נגד תולעת הפארק אמנם מכסה תולעים עגולות אך אינו מכסה תולעים שטוחות ולכן הצורך גם בתילוע הרגיל.

כלבת פינצ'ר מעורב בת 8 איבדה פתאום תחושה ברגליים האחוריות. בדיקת סי טי לא הראתה פריצת דיסק ונשללה תולעת הפארק. אתמול הגיעה חזרה הביתה ומאז יושבת אומללה ורועדת. אין שליטה בצרכים ואין לה תחושה ברגליים האחוריות. קיבלה סטרואידים במרפאה וזהו. מה אפשר לעשות כדי לעזור לה?

לדעתי יש צורך בנסיון הגעה לאבחון וטיפול בהתאם. בשלב זה, זו ממש לא כלבה לשחרור הביתה אלא לאשפוז והשגחה.