נגישות
נגישות

טיפול בלייזר לפפילומה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פפילומה: תעשו חיים - אבל תשמרו עליהם

מקיימים יחסי מין בלתי מוגנים? רצינו להזכיר לכם שנגיף הפפילומה האנושי (HPV) מדבק מאוד - ועלול לגרום לסרטן קטלני. החדשות הטובות: קיים חיסון די יעיל ובדיקות לאבחון מוקדם מספר הנדבקים בנגיף הפפילומה נמצא במגמת עלייה מתמדת בעשורים האחרונים; ממחקרים עולה כי כ-80% מבני האדם יישאו את נגיף הפפילומה האנושי בשלב זה או אחר בחייהם.  נגיף הפפילומה מדבק מאוד - ועובר מאדם לאדם ביותר מ-50% מהמקרים, בכל מגע מיני בודד! עם זאת, המעבר בין הידבקות בנגיף לבין התפתחות מחלה תתרחש אצל אנשים עם מערכת חיסון לקויה או חלשה. לעומת זאת, אצל אנשים בריאים המערכת החיסונית תתגבר על הנגיף - עד להדבקה הבאה. הסכנה העיקרית בנגיף הפפילומה היא התפתחות אפשרית של גידול סרטני. לכן, חשוב להכיר את הנגיף, הסכנות הטמונות בו - ואיך אפשר להימנע מהידבקות; או לפחות לצמצם את הסיכון להידבק.   מהו נגיף הפפילומה? נגיף הפפילומה האנושי (HPV - Human papillomavirus) הוא שם כולל של קבוצה המכילה יותר...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטיפול בלייזר לפפילומה

הסרת נגעי עור - תמונת המחשה
הסרת נגעי עור רוב נגעי העור ניתנים להסרה. האם ההסרה כדאית? יש לעקוב אחר התפתחות הנגעים ולהתחשב במהירו...
פפילומה - תמונת המחשה
פפילומה הורים, מתלבטים אם לחסן? הפפילומה עלולה לגרום לקונדילומות באיברי המין ולסרטן צוואר הרחם,...
ללמוד עוד על טיפול בלייזר לפפילומה
פפילומה: תעשו חיים - אבל תשמרו עליהם-תמונה

מקיימים יחסי מין בלתי מוגנים? רצינו להזכיר לכם שנגיף...

מאת: שער - המרכז...
22/07/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטיפול בלייזר לפפילומה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טיפול בלייזר לפפילומה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי, לפני 4 שנים צרבו לי קונדילומה בלייזר בפתח הנרתיק, לאחר מכן סבלתי מכאבים ביחסים ולאחר כל פעם היה לי מין חתך במקום שבו הייתה קונדילומה שירד ממנו מעט דם והיה שורף ומגרד. ורופאי הנשים שהלכתי אליהן אמרו שזה וסטיבולטיס קלה שנגרמה מהצריבה בלייזר ושזה יעבור עם השנים. כבר שנתיים שאיני מקיימת יחסים ואני חשה כי זה עדיין לא עבר, בכל פעם אני רואה מן חתך כזה שמופיע. בימים האחרונים התחיל לי גרד באזור ושוב ראיתי חתך ששורף ומגרד וירד קצת דם כשנגעתי. האם זה באמת וסטיבוליטיס? אין לזה טיפול? חשוב לי למיין שפעם אחרונה שנבדקתי באמצעות קולפוסקופיה הייתה לפני 4 חודשים ולא חזר לי הקונדילומה כבר 4 שנים.

שלום, יש לבדוק את האזור שמדמם. אם הסיבה אינה זיהומית , וזאת יש לבדוק, רשמת שאין יחסי מין , אז אם יש שריטה ספונטנית שמדממת מידי פעם גם זה מצריך בדיקה. וסטיבוליטיס אינה אמורה לדמם ספונטנית. לגבי יחסי מין אם יתרחשו אז יש אפשרות לטפל עם סיכוך+אלחוש או במרחיבים עם פיזיוטרפיסטית, בהנח השהכאב\דמם הוא במבוא העריה. בכל מקרה בדיקה תסייע להבין מה מהות התהליך וכיצד לפתור זאת.

קראתי ושמעתי שעדיף טיפול בלייזר לקונדילומה ע"י לייזר עם קולפוסקופ. מה זה? למה זה עדיף רק על לייזר?

הלייזר -קולפוסקופ הוא השילוב שמבטיח זיהוי של כל הגדולים, גם הקטנים ביותר וגם מבטיח שהכוויה הנוצרת ע"י הלייזר היא שטחית ביותר[0.8 מ"מ] מה שמבטיח החלמה מהירה. בעבודה עם לייזר לבדו ללא קולפוסקופ הכוויה הנגרמת היא עמוקה ולוקח לה הרבה זמן להחלים וגם לא רואים את כל הנגעים כי הרופא מסתכל רק בעינים שלו ללא ההגדלה שמספק הקולפוסקופ. הקולפוסקופ הוא מין מיקרוסקופ שמגדיל לפי הצורך בין פי 6 לבין פי 100. כמו כן, שעושים את הפעולה בלייזר-קולפוסקופ מובטח שהגדול כולו מוסר ולא רק באופן חלקי. לייזר מיוחד זה יכול לקבוע באופו דיגיטלי את משך זמן הפעולה ואת עומק החדירה. המכשיר יקר מאד ולא מצוי בידי רוב הרופאים ולרוב נמצא אצל הגניקולוגים העוסקים בתחום.

שלום ד"ר וקסלר, אני פונה אליך בידיעה שאקבל התייחסות עדינה לשאלה עדינה, אחרי שטיפלת בי במסירות מדהימה בעבר הרחוק (טיפול בלייזר לקונדילומה ששם סוף סוף, סוף לפרשה :-) ) פגשתי גבר נחמד ו"מנוסה" והחלטתי שעדיף שנעשה שנינו בדיקות ליתר בטחון, במיוחד על רקע נסיעה שלו לתילאנד לפני חצי שנה, אשר בה הוא קיים יחסי מין מוגנים במהלך "עיסוי גוף" אצל נערת ליווי :-( הסרולוגיה שלו לגבי (HSV (1+2 היא : IgG positive + IgM negativ שאר הבדיקות בינתיים תקינות... 1. האם ניתו להדבק ב"טייפ 2" מאדם שזו האבחנה שלו, "טייפ 1" פחות מדאיג אותי מאחר וגם לי נוגדנים. 2. הוא סיפר לי כי כאשר שאל בפליאה את הרופא "כיצד יתכן שיש לו נוגדנים כאשר מעולם לא היתה התבטאות קלינית של המחלה?". התשובה של רופא המשפחה היתה שהנוגדנים הופיעו כתוצאה מחיסון שקיבל לפני הנסיעה לתילאנד. האם ישנו חיסון אשר גורם להווצרות נוגדנים להרפס? חייבת לציין שזה נשמע לי לא סביר! אם יש גם אני רוצה!!! תודה מראש,

העלילה מתפתחת. אתמול נתקבלו שלושה ערכים נוספים בסרולגיה: HSV 2 IGG AD NEGATIV MYCROPLASMA IGG AU/ML MYCROPLASMA IGM NEGATIV כמובן שהם מביאים איתם שאלות נוספות: 1. לאיזה מהערכים של בדיקת הרפס טייפ 2 עלי להתייחס? 2. האם הערך של המיקרופלסמה מעיד על קיום של מחלת המועברת באמצעות יחסי מין? הנושא מהותי לי מאחר ואנחנו מתכננים זוגיות ארוכת טווח ואפילו הריון. לגבי החיסון המסותרי הוא התברר כאי הבנה גדולה (הרופא לא דובר עברית), היה בילבול ביו תגובה חיסונית לחיסון בפועל. לצערי אני איני יכולה לשוחח עם הרופא :-(

1. האם ניתו להדבק ב"טייפ 2" מאדם שזו האבחנה שלו?= כן האם ישנו חיסון אשר גורם להווצרות נוגדנים להרפס?= לא

ערכים נוספים ןאחרונים לבדיקות של STD: הוא היה חיובי רק ל: UREAPLASMA UREALYTICUM

שלום רב, אובחנתי עם קונדילומה (יבלות) והומלץ לי על הסרה בלייזר. רק אחרי שיצאתי מהרופא, נזכרתי שאני לוקחת רואקוטן וכעיקרון יש איסור על ביצוע טיפולי לייזר... מה אני עושה?? לעשות בכל זאת את הטיפול? מפחדת שזה יעשה לי נזק משמעותי לעור.... תודה רבה. מודאגת.

לא צריך להפריע.