וסטיבוליטיס לאחר צריבת קונדילומה בלייזר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/01/2018 | 15:20 | מאת: נועה

היי, לפני 4 שנים צרבו לי קונדילומה בלייזר בפתח הנרתיק, לאחר מכן סבלתי מכאבים ביחסים ולאחר כל פעם היה לי מין חתך במקום שבו הייתה קונדילומה שירד ממנו מעט דם והיה שורף ומגרד. ורופאי הנשים שהלכתי אליהן אמרו שזה וסטיבולטיס קלה שנגרמה מהצריבה בלייזר ושזה יעבור עם השנים. כבר שנתיים שאיני מקיימת יחסים ואני חשה כי זה עדיין לא עבר, בכל פעם אני רואה מן חתך כזה שמופיע. בימים האחרונים התחיל לי גרד באזור ושוב ראיתי חתך ששורף ומגרד וירד קצת דם כשנגעתי. האם זה באמת וסטיבוליטיס? אין לזה טיפול? חשוב לי למיין שפעם אחרונה שנבדקתי באמצעות קולפוסקופיה הייתה לפני 4 חודשים ולא חזר לי הקונדילומה כבר 4 שנים.

03/02/2018 | 13:56 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, יש לבדוק את האזור שמדמם. אם הסיבה אינה זיהומית , וזאת יש לבדוק, רשמת שאין יחסי מין , אז אם יש שריטה ספונטנית שמדממת מידי פעם גם זה מצריך בדיקה. וסטיבוליטיס אינה אמורה לדמם ספונטנית. לגבי יחסי מין אם יתרחשו אז יש אפשרות לטפל עם סיכוך+אלחוש או במרחיבים עם פיזיוטרפיסטית, בהנח השהכאב\דמם הוא במבוא העריה. בכל מקרה בדיקה תסייע להבין מה מהות התהליך וכיצד לפתור זאת.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון