לייזר וקולפוסקופ- מה זה?

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

17/01/2017 | 22:59 | מאת: ריבי

קראתי ושמעתי שעדיף טיפול בלייזר לקונדילומה ע"י לייזר עם קולפוסקופ. מה זה? למה זה עדיף רק על לייזר?

הלייזר -קולפוסקופ הוא השילוב שמבטיח זיהוי של כל הגדולים, גם הקטנים ביותר וגם מבטיח שהכוויה הנוצרת ע"י הלייזר היא שטחית ביותר[0.8 מ"מ] מה שמבטיח החלמה מהירה. בעבודה עם לייזר לבדו ללא קולפוסקופ הכוויה הנגרמת היא עמוקה ולוקח לה הרבה זמן להחלים וגם לא רואים את כל הנגעים כי הרופא מסתכל רק בעינים שלו ללא ההגדלה שמספק הקולפוסקופ. הקולפוסקופ הוא מין מיקרוסקופ שמגדיל לפי הצורך בין פי 6 לבין פי 100. כמו כן, שעושים את הפעולה בלייזר-קולפוסקופ מובטח שהגדול כולו מוסר ולא רק באופן חלקי. לייזר מיוחד זה יכול לקבוע באופו דיגיטלי את משך זמן הפעולה ואת עומק החדירה. המכשיר יקר מאד ולא מצוי בידי רוב הרופאים ולרוב נמצא אצל הגניקולוגים העוסקים בתחום.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה