פלגיוצפליה או טורטיקוליס? ומה ניתן לעשות בימי קורונה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/04/2020 | 14:06 | מאת: שחר

לבתנו ישנו צד שטוח בראשה. משיטוט ברשת ראינו אזכורים של פלגיוצפליה ו טורטיקוליס. תהינו כיצד ניתן לאבחן ומה ניתן לעשות בימי קורונה כאשר היציאות מהבית מוגבלות. ב איזכורים רבים ראינו שניתן לשפר את המצב ואף לתקנו על ידי פיזוטרפיה ונשמח להפניות על פיזוטרפיסטים מומלצים שיכולים לתמוך בשיחת וידאו.

התינוקת צריכה להיבדק על ידי רופא ילדים או אורתופד ילדים, פלגיוצפלי (השטחה גולגולתית) עוברת מעצמה וגם טורטיקוליס (הגבלה צווארית) עוברת מעצמה אך לעיתים עזרת פיזיותרפיה טובה. הכי חשוב השכבה מרובה על הבטן תחת השגחה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים