חשש של "גלישת" צואה לאזור הנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/12/2022 | 08:52 | מאת: רווית

אני בת 38 אחרי שלוש לידות, לידה אחרונה של עובר גדול מאוד 4.2 ק"ג לפני שנה. מרגישה שכל האזור של הנרתיק מעולם לא חזר לעצמו, הלכתי לפיזיותרפיסטית של רצפת האגן והיא אמרה שהכל תקין. בנוסף מרגישה גרד באזור שבין הנרתיק לרקטום כבר תקופה ארוכה. לאחרונה בניגוב אחרי שירותים מבינה שיתכן וצואה מגיעה לאזור הנרתיק. מה יתכן שקרה ומה ניתן לעשות?

רווית שלום, אכן עובר גדול המהווה גורם סיכון לבעיות באזור רצפת האגן. על אף שנבדקת ע"י פיזיותרפיסטית, ממליץ לעבור הערכה גם ע"י רופא.ה מומחה.ית מתחום האורוגינקולוגיה. בנוגע לשאלה השנייה, אני יכול לחשוב על שני סוגי בעיות שעלולות להתבטא בזליגת צואה לכיוון פתח הנרתיק. האחת - שחיקת הגופיף הפרינאלי (האזור שבין פתח הנרתיק לבין פי הטבעת). קורה לעיתים שבעקבות קרעים בלידה האזור הזה מתקצר מאד ונגרמת קרבה גדולה בין שני הפתחים. השנייה - נצור או 'פיסטולה' בין הרקטום לבין הנרתיק או הפרינאום. מצב ששכיחותו הרבה יותר נמוכה אבל במהותו מהווה מעבר או חיבור שדרכו עלולה לזלוג צואה בכיוון הנרתיק. בכל מקרה כדאי שתעברי הערכה רפואית מקיפה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן