עוברים מוקפאים לעומת טריים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/06/2018 | 04:16 | מאת: דנה

בת 43.5. לפני שאיבה. סבב ראשון. אין לי ילדים. האם עדיף להחזיר עוברים מוקפאים או טריים? לא נעים לי בגוף מכל ההורמונים, והבנתי שיש יתרון להחזרת מוקפאים במחזור טבעי, אחרי שהגוף מתנקה מההורמונים. מפאת הגיל, האם זה הימור? שאלה אחרת, האם ניתן להחזיר עובר אחד בלבד? בגלל הגיל הרופא שלי מעדיף להחזיר שניים. אני מעדיפה ילד אחד. תודה רבה!!

28/06/2018 | 20:40 | מאת: פרופ' שלמה משיח

יש אמנם מספר גדול של מחקרים שמצביע על יתרון של החזרת עוברים מוקפאים אבל זה נכון במקרים של שחלות פוליציסטיות בהן רמת ההורמונים האסטרוגנים (E2) גבוה ומשפיע מידי על רירית הרחם. בגילך לא הייתי מהמר על החזרת מוקפאים והיות ובגיל זה סכויי ההצלחה לא גבוהים, הייתי ממליץ על החזרת 2 עוברים.

מנהל פורום טיפולי פוריות