דרך מדעית לגבוה לאחר גיל 21

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/10/2020 | 11:08 | מאת: מתן

שלום רב פרופסור צדיק צבי, שמי מתן ואני בן 24 והגובה שלי הוא 1.68 מטר. לאחרונה נתקלתי במוצר בשם "growth boom pro" שלטענת הרופא שהמציא אותו הוא יכול לגרום לגדילה לאחר שלוחיות הגדילה נסגרו. זהו ההסבר המדעי של המוצר : Kisspeptin from Kiss neurons stimulates GnRH secretion by a direct effect on GnRH neurons. KiSS-1 neurons in the ARC involves in the negative feedback regulation of GnRH/LH by sex steroids. The expression of KiSS-1 mRNA in the arcuate is inhibited by estradiol (E), and testosterone (T). + = stimulation, – = inhibition אשמח אם תוכל להגיד לי האם זו שרלטנות או שזה באמת עובד? אם אכן זה לא עובד , האם יש דרך אחרת שהיא מדעית על מנת שאוכל לגבוה? בברכה, מתן

עדות על יעילות ובטיחות של תרופה אפשר לקבל רק מרישומי רשות התרופות והמזון בארהב. לה מוגשים המחקרים על יעילות תרופות ובטיחותם ומקבלים רשות ואחריות לשיווק. כותבים את שם התרופה ומחפשים ברישום ה FDA. אם אין רישום כזה, אז אין אחריות על התכשיר , על פעילותו ובטיחותו. לאחר סוף ההתבגרות החלק הגורם להתארכות העצמות=לוחית הגדילה שעשוי סחוס הפך לעצם. עצם אינה מושפעת מתופות ואינה גדלה. למשל רמות גבוהות של הורמון גדילה שהוא פעיל בגיל המתאים על גדילת עצם. לאחר גמר ההתבגרותגורם להתעבות העצמות , לא לגדילתם. המנגנונים שאתה מזכיר פעילים על מערכת הורמוני המין לא על מערכת הגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים