סנטר בולט: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוחים פלסטיים: מהן המגמות החדשות בתחום?

מגמות חדשות בתחום הניתוחים הפלסטיים: לא עוד חזה גדול אלא מראה טבעי; לא עוד אף סולד אלא אף התואם את מבנה הפנים. הכירורגיה הפלסטית עוברת שינוי מיד אחרי שאדם וחוה נגסו בתפוח וקבעו את האופנה הראשונה, עלה תאנה לכיסוי חלציהם, היופי והאסתטיקה הפכו לטבועים בגנום האנושי. מאז ועד היום, הצורך להיראות טוב ואופנתי הוא חלק מהרצון האנושי הבסיסי להרשים ולמשוך תשומת לב.אלא שמודל היופי, התלוי בגורמים חברתיים ותרבותיים, משתנה עם הזמן. כך לדוגמה, נשות מצרים העתיקה משחו פוך כחול על עפעפיהן; הגברים בתקופת הבארוק חבשו פאות שיער לבן לראשיהם וכיסו את פניהם באיפור חיוור; הנשים בשנות ה-50 הדגישו מותניים צרים בניסיון להקנות לחזה מראה שופע; הנשים בשנות ה-60 אימצו את המראה הכחוש והרזה; אופנת שנות ה-80 הייתה ססגוניות וצעקניות; ואילו עתה, בתחילתו של האלף השלישי, חוזרים למראה הטבעי. באידיאל היופי הנוכחי אין מודל אחד דומיננטי. הנשים של היום הן חזקות...
ללמוד עוד על סנטר בולט
תסמונת האיקס השביר: חשוב להיבדק-תמונה

תסמונת ה-X השביר עלולה לגרום פיגור ובעיות נוספות. החדשות...

מאת: ד"ר רחל...
23/08/2017
ניתוח סנטר: מרימים פרופיל-תמונה

הסנטר לא "מנגן" יפה עם האף ושאר חלקי הפנים? הסנטר בולט או...

מאת: ד"ר אבי...
20/10/2014
ניתוחים פלסטיים: מהן המגמות החדשות בתחום?-תמונה

מגמות חדשות בתחום הניתוחים הפלסטיים: לא עוד חזה גדול אלא...

מאת: ד"ר שגית...
05/10/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסנטר בולט?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סנטר בולט: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני עומדת לעבור את הניתוח מבחינה קוסמטאית- סנטר בולט ופני הפנים שטוחות. 4 שאלות: 1. קראתי פה כמה פניות שהברגים והפלטתות מפריעות ואף גורמות למטרד. זה בדר''כ ככה? ברוב הניתוחים זה קורה. אני הבנתי מהמנתח שלא ארגיש אותם, האם זה נכון ברוב המקרים? ארגיש חוסר נוחות ומגבלות עקב הברגים והטיטניטן?כי הבנתי שזה לכל החיים במידה ואין זיהום שמצריך להוציא 2. קראתי פה על שפתיים עקומות, לא סיפרו לי על סיכון כזה. השפתיים יכולים להתעוות לי? על חוסר תחושה דיברנו איתי 3. הזרקתי חומצה אלרונית לשתפיים על מנת לנסות לתקן את הפנים השטוחות שהסנטר יוצר לי. האם יכול להזיק לניתוח? הזרקתי פעם ראשונה לפני חודש ואם אחליט ללכת על הניתוח אעשה אותו בסוף ספטמבר. בנוסף לאחר הניתוח אוכל להזריק בשפתיים? 4. אחרי הניתוח- ה3 חודשים. חלילה אם אפול או אקבל מכה יכול להיות שהלסתות יצאו לי או יהיו חלשות מהמצב לפני הניתוח או אין מה לדאוג בעניין

שלום תמי, אענה לך בכללי. בד"כ בישראל, לא נהוג להוציא פלטות קיבוע לאחר הניתוח בלי סיבה טובה, כמו כאב, רגישות או זיהום. במידה ואת יודעת לפני הניתוח שתרצי להוציא את הפלטות לאחר ריפוי (3-9 חודשים), מומלץ להסביר את זה למנתח מראש. בהרבה מקרים היום, ניתן להשתמש בפלטות נספגות ואז אין צורך בניתוח נפרד להוציא אותן. בד"כ אין צורך להוציא פלטות אלא במעט מקרים (5-10%) שפתיים עקומות - לא אמור לקרות. אין בעיה לעבור ניתוח כזה לאחר הזרקת מילוים קוסמתיים לשפתיים אבל חובה לדבר עם המנתח שלך על הנושא הזה. אישית, הייתי מעדיף שלא תזרקי חומרים כאלה לפני ניתוח אורתוכירורגי. אחרי הניתוח, עצמות הפנים חלשות, לתקופה של בין 3 חודשים עד לשנה (תלוי בסוג הניתוח). חבלת פנים בתקופה הזאת עלולה לגרום להזזה של העצמות ולהפריע לריפוי. בהצלחה!

שלום דוקטור, שמעתי עלייך המלצות רבות ,אני מתעניינת בניתוח אף , יש לי מבנה אף רחב וגם קצת נשרי, בנוסף יש לי סנטר בולט , רציתי לדעת האם ניתוח אף פלסטי יכול גם לדאוג שהאף יהיה צר יותר וגם האם זה משפיע לטובה על מבנה הסנטר ומעדן אותו ? או שאין לזה השפעה ? ורציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוח אף פלסטי פתוח או סגור?

תשובות על כל שאלותיך אפשר לקבל אך ורק לאחר בדיקה אצל רופא מנתח.

שלום, מעוניינת לעבור ניתוח אף בשל בליטת גבנון + סנטר בולט וארוך מה שמקנה לי פנים מבוגרות וצרות (אני רזה בפנים) יש לי תור לניתוח אף , האם מומלץ לבצע ניתוח סנטר ואף ביחד? אצל אותו מנתח ? המנתח שבחרתי אינו מבצע סנטרים , הרם ישנה אפשרות לשילוב 2 רופאים שונים בחדר ניתוח ? לאחר כמה זמו ניתן לבצע קיצור סנטר / שיוף של עצם בולטת בסנטר , לאיזה תחום אסטתיקה זה שייך כיוון שלא כל רופא מבצע ? תודה

בוקר טוב לארגן שני רופאים מתחומים שונים ברפואה הפרטית לאותו חדר ניתוח קשה יותר מלהושיב ישראלים ופלסטינים למשא ומתן. קיצור עצם הסנטר נעשה ע"י חלק מהמנתחים הפלסטיים או ע"י מנתח פה ולסת.אני מעריך שרצוי לבצע את שני הניתוחים יחד אם כי אין בכך חובה.

05/06/2012 | 18:39 | מאת: שלומי
מתוך פורום

שלום יש לי פנים מאוד ארכות וצרות ובנוסף סנטר בולט האם יש ניתוח שיכול לתת לפנים שלי פרופורציה??? תודה

במידה ומבנה הפנים חורג משמעותית מהמקובל,ויש מקום לשנות את מבנה עצמות הלסת או הגולגולת,יש להתייעץ במנתח פה ולסת,או ניירולוג. אך פנה ראשית לכירורג פלסטי ,כדי שיאבחן שקיימת בעיה אמיתית.