ניתוח לסת קדמית ואחורית

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

26/06/2019 | 01:20 | מאת: תמי

אני עומדת לעבור את הניתוח מבחינה קוסמטאית- סנטר בולט ופני הפנים שטוחות. 4 שאלות: 1. קראתי פה כמה פניות שהברגים והפלטתות מפריעות ואף גורמות למטרד. זה בדר''כ ככה? ברוב הניתוחים זה קורה. אני הבנתי מהמנתח שלא ארגיש אותם, האם זה נכון ברוב המקרים? ארגיש חוסר נוחות ומגבלות עקב הברגים והטיטניטן?כי הבנתי שזה לכל החיים במידה ואין זיהום שמצריך להוציא 2. קראתי פה על שפתיים עקומות, לא סיפרו לי על סיכון כזה. השפתיים יכולים להתעוות לי? על חוסר תחושה דיברנו איתי 3. הזרקתי חומצה אלרונית לשתפיים על מנת לנסות לתקן את הפנים השטוחות שהסנטר יוצר לי. האם יכול להזיק לניתוח? הזרקתי פעם ראשונה לפני חודש ואם אחליט ללכת על הניתוח אעשה אותו בסוף ספטמבר. בנוסף לאחר הניתוח אוכל להזריק בשפתיים? 4. אחרי הניתוח- ה3 חודשים. חלילה אם אפול או אקבל מכה יכול להיות שהלסתות יצאו לי או יהיו חלשות מהמצב לפני הניתוח או אין מה לדאוג בעניין

שלום תמי, אענה לך בכללי. בד"כ בישראל, לא נהוג להוציא פלטות קיבוע לאחר הניתוח בלי סיבה טובה, כמו כאב, רגישות או זיהום. במידה ואת יודעת לפני הניתוח שתרצי להוציא את הפלטות לאחר ריפוי (3-9 חודשים), מומלץ להסביר את זה למנתח מראש. בהרבה מקרים היום, ניתן להשתמש בפלטות נספגות ואז אין צורך בניתוח נפרד להוציא אותן. בד"כ אין צורך להוציא פלטות אלא במעט מקרים (5-10%) שפתיים עקומות - לא אמור לקרות. אין בעיה לעבור ניתוח כזה לאחר הזרקת מילוים קוסמתיים לשפתיים אבל חובה לדבר עם המנתח שלך על הנושא הזה. אישית, הייתי מעדיף שלא תזרקי חומרים כאלה לפני ניתוח אורתוכירורגי. אחרי הניתוח, עצמות הפנים חלשות, לתקופה של בין 3 חודשים עד לשנה (תלוי בסוג הניתוח). חבלת פנים בתקופה הזאת עלולה לגרום להזזה של העצמות ולהפריע לריפוי. בהצלחה!

מנהל פורום אורתוגנטיה