פעילות גופנית ותזונה נכונה הן אמצעים מרכזיים להשגת אחת...
ברור לכם שפעילות גופנית חיונית מאוד לבריאות, אבל אתם מתקשים...
אימון גופני יכול להאריך את תוחלת החיים ולמנוע מחלות. תרגילי...
רוצים לשמור על כושר? כדאי שתקפידו על כל סוגי האימונים: כוח,...
ד"ר שלום רב, אני גבר בן 23, בריא בדרך כלל ומתאמן באופן קבוע. לאחרונה התחלתי לקפוץ בחבל ובכל פעם לאחר מספר דקות של אימון, הופיע אצלי כאב ראש נקודתי בצד שמאל באזור הקדמי. חשוב לציין שהכאב מופיע רק לאחר הקפיצה בחבל. לאחר ריצות ארוכות לדוגמא (10 ק"מ), אני בסדר גמור. לאחר הקפיצות הכאב יכול להופיע למספר ימים. אינני חושב שמדובר בהתייבשות לאור העובדה שאני מקפיד לשתות המון במהלך היום והשתן שלי שקוף למדי. אשמח לקבל אינפורמציה בנושא! בתודה מראש, דין.
כאב ראש לאחר מאמץ מסוים די שכיח דן, יתכן שהטלטלה משפיעה יותר מאשר מאמץ בריצה היועץ ברופא ספורט.
שלום לך... אני בת 42 ולאחרונה התחלתי לעשות כושר... בזמן קפיצה על חבל אני מרגישה דליפה קטנה של שתן מהלחץ אני מפסיקה לקפץ. ממה זה נובע? האם בגלל שלא עשיתי קפיצות שנים?
התופעה נובעת מחולשת רצפת האגן ומלידות בעיקר. יש צורך בהערכה אורוגינקולוגית ובהתאם המלצות.
שלום, אני ממש מודאג, בחרדות, ומרגיש שאף אחד לא מבין אותי.. כתוצאה מלחץ תוך עיני מוגבר שהרגשתי באותו רגעים, הרגשתי שעצב הראיה שלי זז לצד באותו רגע (כמה שניות היה כאב של לחץ וראיתי טיפה מטושטש לכמה שניות וזה עבר..) ומאז התחלתי לראות באותו הרגע ועד היום את האף יותר מאשר בעין השניה.. גם את השערות מעל הגבה בעין הזו.. (מה שלא היה לפני) וזה ממש מפריע לי כמו אסימטריה בין העיניים.. בעין הנ"ל נוצר קיעור 0.6 ובעין השניה פחות נוצר קיעור, (באזור 0.5) ולכן פחות רואים שם את האף ואת שערות הגבה מעל העין.. (רק את הקצה של האף שזה עוד סביר..) מרגיש שמרכז הראיה בעין ימין שלי זז במעט לצד שמאל, או אולי אחרונית.. זה אופייני שאין סימטריה שרואים יותר את האף בעין אחת? בשאר הבדיקות כמו שדה ראיה וoct תקין (רק טיפה בחלק העליון יצא תוצאה של 80 במקום 100) ככה שסה"כ לא נגרם נזק משמעותי.. (חוץ כמובן מהקיעור שנוצר ולכן אני צריך להיות במעקב..) אני דואג במיוחד מזה שאני רואה ככה מהצד של האף.. כי זה יותר בעין אחת מאשר השניה ומרגיש כמו שמרגיש אדם שפוזל (זה לא חלילה פזילה.. רק ההרגשה..) כמו אסימטרי כזה.. זה לא היה לי לפני המקרה (לפני יצירת הקיעור..) אני דואג, חושש, ובחרדות ממש.. זה כמו סטייה קטנה הצידה, במיוחד לראיה מקרוב כשקוראים ומתרכזים ושמים לב לפרטים (כמו שאני קורא ספר נניח).. אפשר עזרה למה בעצם זה קורה? אולי העצב נסוג לאחור? לצד? אולי בגלל זה אני רואה את שערות הגבה מעל העין ואת האף העצמו? אולי יש הפרשים קטנים בסיבים בין העיניים שיוצרים את התופעה? האם ניתן לעשות משהו לתקן או להחזיר למקומו? הגיוני מה שאני אומר ומרגיש? מה עליי לעשות? אומרים לי כולם החברים וגם הרופאים שהכל בסדר, אבל אני לא מפסיק לדאוג אני בחרדות ולא מפסיק לחשוב על זה.. אני בבקשה צריך שמומחה בתחום יסביר לי ואולי כך אני ירגע ויפסיק לחשוב על זה.. האם זה מסוכן קיעור 0.6? האם פעילות גופנית כמו ריצה מאומצת או קפיצות בחבל יכולה לגרום לזה להדרדר בתזוזה ולגדילה נוספת?
קיעור בעצב הראייה יכול להיות שונה בין עין לעין, וזה כשלעצמו לא חריג ולא מסוכן אם כל הבדיקות שלך – כמו OCT ושדות ראייה – תקינות. לראות יותר את האף או את שיער הגבה בעין אחת זו תופעה נורמלית שקשורה במבנה האנטומי של העין והשדה הראייתי, ולא בכך שהעצב "זז" או "נסוג". קיעור של 0.6 נחשב ערך שדורש מעקב, אך כשאין עדות לנזק בשדה הראייה או לירידה ב־OCT – אין כאן מצב מסוכן מיידי. פעילות גופנית רגילה כמו ריצה או קפיצות אינה גורמת לעצב להידרדר או לזוז. הדבר החשוב ביותר הוא להמשיך מעקב סדיר אצל רופא עיניים ולפקח על לחץ תוך עיני, בדיוק כפי שאתה כבר עושה. פרופ' מייקל מימוני מנהל יחידת קרנית, רמב"ם יו"ר חוג קרנית בישראל https://www.mimouni.co.il https://www.dryeye.co.il https://www.corneatransplant.co.il https://www.cataractsurgery.co.il
לאחר קפיצה בחבל סובל מכאבי ראש מה יכול להיות הסיבה?
חזי שלום, לא יודע. צריך להתחיל בבדיקת הביצוע. מציע שתייעץ עם מאמן כושר באזור מגוריך שיראה את הביצוע. בהצלחה אורי