גסטרופרזיס, PPI בחילות וכאב

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

22/01/2022 | 11:58 | מאת: אביתר

שלום אני בן 54 רזה סובל כבר 3 שנים מגסטרופרזיס די משמעותי מסיבה "אידיופתית". זה התפתח במשך שנים ואובחן לפני 3 שנים. יש גם נוירופתיה ברגליים ובידיים מסיבה לא ברורה. אוכל ארוחות ממש קטנטנות. רזיתי מאוד. במקביל יש הרבה רפלוקס ושיעול אחרי אוכל וכו'. אובחן כ GERD למרות שרזה ומקפיד על תזונה מתאימה. רציתי לשאול ל GERD אני לוקח כל יום 1 PPI ועוד 40-60 מג גסטרו או לפעמים 2 PPI ביום. אם הטיפול בתרופות אלה שמפחיתות את החומצה מקטין את החומצה בקיבה ואז מאט עוד יותר את ההתרוקנות של הקיבה? אם כן מה עושים? השמיכה קצרה... אם מנסה לשפר יותר את ה GERD למנוע רפלוקס שיעול וכאבים אז הגסטרופרזיס יחמיר ואיתו עוד יותר בחילות ואז אוכל פחות וכו'. תודה

התרופות שציינת לא קשורות לקצב התרוקנות הקיבה

10/02/2022 | 18:31 | מאת: ע

אנח בת 33, בחורה בריאה בדרך כלל. אחרי 3 חודשי תזונת קנדידה ירדתי 15 קילו למשקל של 43 קילו (מ58). הפסקתי עם התזונה וחזרתי לאכול רגיל, רק חצי שנה כבר שכל מה שאני אוכלת נשאר תקוע בקיבה, תחושת מלאות לא נעימה אפילו כשאוכלת קצת. בחילות וחוסר חשק לאכול. "דוחפת" בכח אוכל כדי להעלות קצת במשקל.

מנהל פורום מעי רגיש