התייעצות לגבי נטילת נקסיום

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/03/2017 | 18:05 | מאת: ביבי

שלום רב למומחים היקרים, שכנה שלי אמרה לי שיש בעיה לאכול סלט חצילים כשנוטלים נקסיום. האם יש אמת בדבר?

NEXIUM, אשר החומר הפעיל בו הינו ESOMEPRAZOLE , הינו תכשיר ממשפחת ה PPI [מעכבי תעלות מימן] אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. על מנת לאפשר את מנגנון הפעולה הייחודי של התכשיר, יש לקחת אותו על בטן ריקה, כחצי שעה עד שעה לפני האוכל. במידה והתכשיר נלקח פעם ביום- ישנה עדיפות ליטול אותו בבוקר, לפני ארוחת הבוקר. מעבר לכך, ההנחיה היא להימנע ככל שניתן מצריכה מרובה של מאכלים חומציים (כגון חציל, שנחשב לירק חומצי) במי שסובל מסימפטומים של חומציות גבוהה בקיבה. זוהי הנחייה כללית שאינה מתייחסת ספציפית למטופלי NEXIUM . לפרטים נוספים לגבי תזונה המשפיעה על חומציות הקיבה- יש לפנות לרופא או לדיאטנית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי