סרטן הערמונית -psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

19/10/2007 | 00:10 | מאת: מירי

אבא שלי בן 75 ויש לו סרטן הערמונית כבר שנתיים.הו הי ברומניה ומקבל casodex-zoladex.הו מרגיש די בסדר חוץ מי כאבי רגליים(יש גרורות על האצמות). עם כדור פשות נגד כאב מישתדר.אבל הבדיקות ממש לא טובות הפדש כבר 119.מה הפירוש?אולי יש איזה טיפול יותר חזק? בת מודאגת מאוד. תודה

20/10/2007 | 19:59 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למירי שלום אם יש גרורות בעצמות ויש עליה מתמדת ב- PSA ( האם את יכולה לכתוב לי מה היו הערכים הקודמים ?) כנראה שהטיפול כבר לא יעיל . צריך להתייעץ עם רופא אונקולוג יתכן שעדיף לקבל טיפול אחר כמו למשל כדורי DES ( אסטרוגנים ) שלפעמים עוזרים או טיפול כמוטרפי כמו טקסוטר. כן היה כדאי לעשות בדיקת צפיפות העצם . עקב טיפול הורמונלי יכולה להיות אוסטיאופורוזיס וניתן לטפל בזומרה בוריד ( התרופה נכנסה לסל התרופות השנה לחולי סרטן הערמונית ) . אם כאבי העצמות בלתי נסבלים ניתן לטפל במטסטרון . אם את מעוניינת להתייעץ עם פרופ' אונקולוג מעולה תוכלי להעזר במתנדבי העמותה בטל'/ תא קולי 08-8660672 או 08-8660683 . ד"ר אריאלי

21/10/2007 | 00:10 | מאת: מירי

תודה רבה על התשובה ! הבאיה שאבא שלי חי ברומניה.אחרי שגילו את המחלה ליפני כשנתיים עם הטפול הערכים של הpsa היו בין 0.25 -2.00 משך שנה בערך.בחודש מאי השנה הו היה בארץ ו הpsa קפץ ל4.00 .שחזרו לרומניה היה 12.00 ביולי ואכשו 119. אולי העליה בגלל הביקור בארץ(מזג אוויר אחר )? נגד אוסטיופורוזיס הו מקבל איזה תרופה בוריד ואין לו כאבים חזקים הו מסתדר עם כדור אספירין. אני יש לי שתי תינוקות ולא יכולה לינסוע לשם אבל אני האוד מודאגת ולא יודעת מה הפירוש של העליה הגדלה פיתום.למה אני צריך לצפות? טיפול חדש יכול לעזור? אני ממש מפחדת בשביל לו. בתודה מירי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת