כאב בפטמות לאורך תקופה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

25/06/2018 | 10:08 | מאת: רני

שלום, לפני כחצי שנה עברתי ממוגרפיה, US וכתוצאה מכך נעשתה לי ביופסיה. הממצאים היו גוש ציסטות BIRAD 3 ונאמר לי לעשות מעקב מידי חצי שנה.מזה כ 4 חודשים אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים (לעיתים לאורך תקופה של שבועיים רצופים ולעיתים בהפסקות) בפטמות ואזור העטרה.(מזכיר מאד גודש של חלב). המצב בלתי נסבל- ברמה שאני לא יכולה לשכב על הבטן כלל. כירורג השד שבדק אותי לא מצא שום ממצא חריג (גם לאחר US נוסף) ואמר לי שכנראה זה הורמונלי. האמנם? ומה ניתן לעשות?

27/06/2018 | 10:05 | מאת: פרופ' דינה לב

הי רני, כאב בשדיים הוא בד״כ משני אכן לשינויים הורמונליים. יחד עם זאת צריך להתייחס לכל מטופלת באופן אינדיבידואלי בהתאם לסיכון שלה ומרקם השד בבדיקה. מציעה שאם הכאב ממשיך תגשי שוב לבדיקת כירורג בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד