תוצאות היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/03/2020 | 21:12 | מאת: רוני

שלום פרופ', אני בת 35. אחרי 6 החזרות של עוברים טובים שלא הניבו היריון (למעט 1 כימי), הופניתי להיסטרוסקופיה אבחנתית. האבחנה: תעלת הצוואר: תקינה חלל: דיסמורפי A1U לפי קלסיפיקציה של eshre רירית: תקינה פיות החצוצרות: נצפו הרופא שעשה את הבדיקה אמר שהרחם קצת קטן (בצורת T), מה שעלול לעורר קשיים בקליטה / הפלות בטרימסטר ראשון, אבל בניגוד לפוליפ / מחיצה, אין חובה לנתח ובהחלט אפשר להרות וללדת גם עם רחם במבנה כזה. האם לאור התוצאות והקשיים בקליטה, היית ממליץ כן לנתח, או להמשיך לנסות?

יש מחלוקת לגבי עצם המהימנות של האבחנה של רחם דיסמורפי, ואין הסכמה האם הטיפול מוצדק או מועיל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית