תוצאות היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

08/03/2020 | 21:13 | מאת: רוני

שלום פרופ', אני בת 35. אחרי 6 החזרות של עוברים טובים שלא הניבו היריון (למעט 1 כימי), הופניתי להיסטרוסקופיה אבחנתית. האבחנה: תעלת הצוואר: תקינה חלל: דיסמורפי A1U לפי קלסיפיקציה של eshre רירית: תקינה פיות החצוצרות: נצפו הרופא שעשה את הבדיקה אמר שהרחם קטן (בצורת T), מה שעלול לעורר קשיים בקליטה / הפלות בטרימסטר ראשון, אבל בניגוד לפוליפ / מחיצה, אין חובה לנתח ובהחלט אפשר להרות וללדת גם עם רחם במבנה כזה. האם לאור התוצאות והקשיים בקליטה, היית ממליצים כן לנתח, או להמשיך לנסות?

09/03/2020 | 12:16 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כדאי להתייעץ על הניתוח גם עם מומחה נוסף לניתוחים היסטרוסקופים. יש צורך לראות את הוידאו של הבדיקה כדי להחליט.

מנהל פורום טיפולי פוריות