נכנס לי ספריי קרם הגנה לעין

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

26/08/2022 | 15:30 | מאת: עופרי

נכנס לי ספריי הגנה לעין שטפתי עם מים מלא פעמים. מבחוץ העין לא אדומה. אבל עדיין כואבת לי. מה הסיכוי שנגרם לי נזק? ומה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב?

שלום רב, ראשית, לאחר שנכנס ספריי הגנה לעין יש לשטוף מיד את העין תחת במים זורמים במשך מספר דקות. במידה ומרכיבים עדשות מגע יש להסיר אותן לפני השטיפה ולא להרכיב במשך 24 שעות לפחות לאחר חדירת ספריי ההגנה לעיניים. כדי להקל על חוסר הנוחות ניתן להזליף דמעות מלאכותיות ללא חומר משמר ללא הגבלה (כל מספר דקות אפשר להזליף דמעות מלאכותיות ללא חומר משמר). במידה והכאב ממשיך, מתפתחת עין אדומה, דמעת, טשטוש ראייה או פוטופוביה (רגישות לאור) יש להיבדק בהקדם. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית