אנגיוסרקומה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אנגיוסרקומה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אנחנו עוברים תהליך פונדקאית בארהב ולצערנו התגלה במהלך שבוע 20 לפונדקאית גידול שפיר בעמוד שדרה צווארי. כרגע התסריט האופטימי שנאמר לה הוא לנסות לתמוך בה עד שבוע 36, לבצע קיסרי ולאחר מכן להסיר את הגידול. היא כרגע מתוכננת לעשות מעקב ב mri כל 4 שבועות. אנחנו לא יודעים מה הסיכוי שתגיע לשבוע 36 ובמידה ותיאלץ לעבור ניתוח בהרדמה מלאה במהלך ההריון מה יהיו ההשלכות על התינוקת. האם עלינו לשקול הפסקת הריון? עם מי ניתן להתייעץ בארץ לגבי זה (גניקולוג/נוירוכירורג). מעריכים מאוד כל תשובה מהירה מכיוון והזמן לוחץ לגבי קבלת החלטות ויש לנו המון חוסר וודאות כרגע.

*אם הגידול שפיר-אין טעם בmri כל 4 שבועות: MRI אחת ל-3 חדשים מספק לחלוטין מעקב לאחר קצב צמיחת הגידול.. *אם הגידול על פי נתוני MRI איננו לוחץ על חוט השדרה הצווארי-אין הכרח לבצע ניתוח קיסרי.

תודה רבה על התשובה המהירה! כרגע יש לה כאבים חזקים כבר 10 שבועות ואטרופיה ביד וכנראה מפעיל לחץ על חוט השדרה. במידה והם יחליטו לנתח עמ להסיר את הגידול - האם הניתוח בהכרח מתבצע בהרדמה כללית? האם ההרדמה מסכנת את התינוק? מה הסיכוי שהניתוח יוביל ללידה מוקדמת? תודה רבה!!

*השאלות מובנות ומעשיות: כדי לאפשר לתת מענה מדוייק יותר ארצה לדעת האם הגידול אינטרה דורלי=האם בתוך מעטפת חוט השדרה או אקסטרה דורלי-מחוץ לדורה=מחוץ למעטפת חוט השדרה והאם בפענוח ה-MRI (קרוב לודאי שכן) אמרו מהו הגידול או מה האבחנה המבדלת =אלו גידולים סבירים יותר עפי התרשמות המפענח?

סליחה על העיכוב המתנו לקבלת המידע. הסיכום של פענוח ה MRI עם שימוש בחומר ניגודי ferrumoxytol שנעשה בהשוואה ל MRI בלי חומר ניגודי: intramedullary mass within cervical cord c2-c3 prominent adjacent serpentine arterial flow voids most compatible with hemangioblastoma Pre syrinx edema extending caudally from C4-T2 and cranially to the level of the upper medulla

בוקר טוב, תודה על השלמת המידע. *הגידול בפרמטרים המתוארים הוא משמעותי במימדיו ובמיקומו. *דלדול השרירים ביד מצביע על נזק נוירולוגי שכבר נגרם עי הגידול. *הניתוח מחייב הרדמה כללית. סביר שלא ימתינו עם ביצועו עד למועד הלידה המשוער או סמוך לו. *הרדמה לנתוח כסיכון לתינוק -אחוז התכנות נמוך ,אך קיים. *ערור לידה מוקדמת בעקבות הניתוח אפשרי באחוז התכנות נמוך.

שוב תודה רבה על התשובה המהירה! האם במצב כזה היית ממליץ לנתח כמה שיותר מהר (כעת שבוע 21) או לדחות כמה שיותר? כלומר האם הסיכון בניתוח לפונדקאית ולעובר יגדל בשלב מתקדם יותר של היריון. האם הסיכון לתינוק ולפונדקאית מצדיק הפסקת הריון בשלב זה?

מהיבט טובת התינוק-לחכות ככל שמצבה של הפונדקאית יאפשר

המון תודה!!

היי, אני בת 29 בריאה בדרכ סובלת כבר שלושה חודשים מטינטון פועם באוזן שמאל. לרוב לא במהלך כל היום אלא הוא מורגש יותר בערב ובלילה ובבוקר כשמתעוררת . הוא לסירוגין ולא קבוע, ותלוי ומושפע בתנועות הראש. ביצעתי - *בדיקת אאג תקינה *בדיקת נוירולוג תקינה *בדיקת שמיעה ונוזלים שיצאה תקינה *בדיקת דופלר עורקי צוואר שיצא תקין. *MRI מוח אוזניים ואלו הממצאים - מוקד זעיר בflair בצנטרום סמי-אובלי בלתי ספיציפי. עיבוי רירית ניכר בסינוסים המקסילריים דו"צ עם מלאות ופלס נוזל בימני וציסטה מריטנסיה בשמאלי חסומים כמעט בשלמותם. בנוסף ביצעתי בלי קשר אולטראסאונד מעקב אחרי בלוטת לימפה בצוואר לפני כשלושה חודשים ומלבד בלוטת לימפה קטנה בתחנה 1 בשמאל במראה תקין ללא ממצא חריג. אני מאוד מודאגת משום שהטינטון לא עובר אמנם יש לו הפוגות לפעמים גדולות ולפעמים קטנות וקראתי באינטרנט שחלילה זה יכול להיות גידול בצוואר או בכלי הדם כמו אנגיוסרקומה. האם הגיוני שאכן זו הסיבה לאור כל הבדיקות שעברתי? האם יכול להיגרם ממתח נפשי ממושך? יכול לעבור לבד? יש בדיקה נוספת שכדאי לעבור? האאג והנוירולוג טוענים שלא. ורציתי להתייעץ האם כמוסות של גינקו בילובה יוכלו לעזור בסיטואציה כזו? תודה רבה!

רוצה לציין גם שזה מושפע מתנוחות יש תנוחות ראש שמבצעת ויש טינטון וכשמופיע הטינטון אני יכולה לשנות תנוחה או לסתום את האוזן והוא יעלם.

נא להשלים דופלר עורקי צוואר ובדיקות דם כולל ספירת דם ו תפקודי בלוטת המגן. יש לגשת עם כל הבדיקות לחוות דעת של אא"ג. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מציינת שביצעתי דופלר שיצא תקין בדיקות דם לפני 10 חודשים תקינות

אני סובל מלימפאדמה ב2 הרגליים עם ארועים חוזרים של אריזפלס(2 רגליים).האם יש איזה שהוא חשש להתפתחות לימפומה מסוג שהוא?

שמואל שלום, במקרים נדירים מאוד מתפתתח סרטן אצל אנשים עם בצקת לימפטית במשך הרבה שנים.מדובר בסרטן מסוג אנגיוסרקומה ולא בלימפומה. אם יש לך חשש כל שהוא אתה צריך להתייעץ עם הרופא המשפחה שלך ועם הפיזיותרפיסט הלימפטי שלך. בברכה, ג'יל

תודה.הלימפאדמה כבר 3 שנים עם ארועים חוזרים של אריזפלס ב 2 הרגליים. אתייעץ עם רופא המשפחה. שוב ,תודה.

09/02/2012 | 19:19 | מאת: ליאת
מתוך פורום סרטן ריאה

שלום רב לכולם! לפני חודש גילו לאימי במקרה סרטן נדיר מאוד בשם epithelioid hemangioendothelioma שהופיע כגידולים רבים מאוד

שלום ליאת היכן ממוקם הגידול או הגידולים? מה שאלתך? בברכה

הגידולים על הראות כ 30 על כל ריאה.האם מכיר טיפול או מרפאות בחול שטיפלו בסרטן כזה?