תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/02/2024 | 13:21 | מאת: שמוליק

שלום רב, מזה כ-6 שנים שהפסקתי בהמלצת אנדוקרינולוג נטילה של סינטרויד. במשך כול הזמן הזה חוויתי שינויים תכופים במצבי הרוח, שינה שמרגישה לא איכותית, חרדות וקושי להתמודד עם רגשות כמו כעס, פחד ותחושות של חולשה כללית, קושי להתרכז לאורך זמן- כלל הסימפטומים האלו באו והלכו לעיתים התחזקו ולעיתים ירדו... בדיקות המעקב של הבלוטה הראו לאורך השנים תנודתיות של ה-TSH פעם למעלה ופעם למטה בטווח של בין 5-8. בשבועיים האחרונים החלו לי הפרעות בשינה, תחושות של לחץ בלסת עם טינטון באוזן אחת, תחושת קור ותחושה שהבטן והחזה תפוסים וקושי לנשום בצורה מלאה ונקיה. תחושות אלו ליוו אותי גם בעבר מעת לעת בתקופת של לחץ, אך חלפו יחסית מהר אבל במקרה הנוכחי הן נשארות זמן ממושך יותר ומקשות על התפקוד. בבדיקה האחרונה הTSH היה על 4, כאשר הערכים של T4 וT3 תקינים.לפני כ-3 חודשים לקחתי תוסף יוד בכדי לנסות לאזן את הבלוטה באופן טבעי, וערכי TSH אכן ירדו אני תוהה האם יש קשר בין התחושות שלי לתת הפעילות של בלוטת התריס והאם כדאי לבחון אנדוקרינית את התחושות למרות בדיקת הדם שמציגה ערכים תקינים ואולי להתחיל טיפול תרופתי שיוכל לסייע בעניין? ההרגשה שלי היא לאורך השנים הייתה שהבלוטה לעיתים מתאזנת ולעיתים יוצאת משליטה וכך גם התחושות שלי משתנות בהתאם, מה כדאי לעשות?

על פניו לא נשמע שיש קשר כי תפקוד הבלוטה די תקין רוב הזמן לדברייך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת