תוצאות לא ברורות בממוגרפיה לשד צפוף והריון

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

21/12/2017 | 11:47 | מאת: יפה

שלום, בת 45 יש לי שד צפוף ולאורך השנים אני מגיעה קבוע לבדיקות ממוגרפיה בגלל ציסטות מרובות. לפני כשבוע התבקשי לחזור על בדיקת ממוגרפיה בגלל ממצא לא ברור, עשיתי ממוגרפיה מוגדלת,וקיבלתי תוצאה biards 3 כנראה שפיר שד ימין- קישרית ברקמה הרכה, לא מוגדרת ברביע המרכזי, הקשרית נמרחה חלקית בקומפרסיה בשד נראו מעט הסתיידויות עדינות פזורות ובשד שמאל לא נראו הסתיידויות פתולוגיות,עם שינוי מבדיקות קודמות, השאר תקין- הסתיידויות עדינות פזורות ארכיטקטורה תקינה, צל העור והפמה תקין, צינוריות תקינות, עשיתי אולטרסאונד שד ויצא תקין, לא נצפו גושים סולידיים או ציסטיים בשני השדיים .כירורג שד בדק אותי, ואישר שאין ממצא כירורגי, ושהשדיים ובתי השחי תקינים ללא שינויים חיצוניים. אני עדיין לא שקטה כי הרדיולוגית אמרה שהיא לא יכולה לאשר בוודאות שהכל תקין גם אם האולטרסאונד יצא תקין. יש לי 2 שאלות לאור התוצאות הנ"ל 1.האם יש בדיקה יותר מדויקת שכדאי לי לעשות כדי להיות שקטה ?- mri או בדיקת דם אוקטבה פינק, או ממוגרפיה במכשיר טומוסינטזיס,סריקת MBI,תרמוגרפיה 2. אני מתחילה טיפולי פוריות, רציתי לדעת אם זה יכול במצב זה לגרום לשינויים בשד, והאם בכלל במצב של הריון יש סיכון גדול יותר . תודה

01/01/2018 | 21:53 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, MRI שדיים היא בדיקה רגישה יותר וההחלטה על ביצועה בידי הרדיולוגית וכירורג השד וזאת לפי התוויות מוגדרות שאני לא בטוח שקיימות במקרה שלך - יש להתייעץ עמם ישירות. טיפולי פוריות עלולים לגרום לשנויים בשדיים אך בד"כ אינם מהוים סכנה. יש ויכוח בספרות המקצועית לגבי העליה בסיכון לסרטן השד אך בכל מקרה אם היא קיימת היא קטנה ואין המלצה נגד טיפולי הפוריות. אביעד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד