ביופסיית שד בוואקום ממוטום: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן השד: כיצד מאבחנים?

אם בדיקת ממוגרפיה, אולטרסאונד או MRI העלתה חשד לסרטן, יש ליטול דגימת רקמה (ביופסיה). בנוסף, יש לקבוע את דרגת הגידול ומידת התפשטותו. כתבה שנייה בסדרה אם בדיקת ממוגרפיה, אולטרסאונד, MRI (דימות בתהודה מגנטית) או בדיקה ידנית אצל כירורג שד העלתה חשד לממצא סרטני בשדייך, יש צורך ליטול דגימת רקמה (ביופסיה) מן הממצא, כדי לבדוק אותה תחת המיקרוסקופ, ולעמוד על טיבה.הסיבה לכך היא שממצאים ממוגרפיים, סונוגרפיים (באולטרסאונד) או צילום MRI בהחלט יכולים להיחשד כממאירים, אבל רק ביופסיה מהווה הוכחה ודאית וחד-משמעית לקיום תהליך סרטני. בדיקות לאבחון סרטן השד (אילוסטרציה) דגימת הביופסיה (הנקראת גם "פתולוגיה") נותנת לרופא מידע רב על הממצא החשוד: קודם כל, האם מדובר בגידול ממאיר (סרטני) או שפיר (לא סרטני); אם מדובר בסרטן השד, מאיזה סוג הוא (דוקטלי או לובולרי, למשל); מהי רמת האגרסיביות שלו; באיזו דרגה הגידול; ועד כמה הוא...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לביופסיית שד בוואקום ממוטום

ביופסיה - תמונת המחשה
ביופסיה הקוליטיס הכיבית והקרוהן הן מחלות אימוניות כרוניות דלקתיות, המופיעות לרוב בגיל צעיר. בשנ...
ללמוד עוד על ביופסיית שד בוואקום ממוטום
סרטן השד: כיצד מאבחנים?-תמונה

אם בדיקת ממוגרפיה, אולטרסאונד או MRI העלתה חשד לסרטן, יש...

מאת: את: ד"ר...
28/10/2013
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לביופסיית שד בוואקום ממוטום?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ביופסיית שד בוואקום ממוטום: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בת 45 ספור משפחתי של אמא בגיל37עם סרטן שד לפני המון שנים . אני ואחותי בדיקה גנטית תקינה אולטר שלי תקין אחת לשנה . ממוגרפיה לפני 5שנים תקינה ועכשיו שוב עשיתי ממוגרפיה . Birds4 ויש מספר מקבצי הסתידויות חדשות שלא נצפו בעבר מופנית לממוטומיה אעפי שכנראה זה fcc האם יש לי מה לחשוש ? אני לא רוצה שישימו לי קליפס מתכתי בממוטומיה האם חייבת? אמרו לי שכנראה זה סתם הסתידויות או שזה שלב 0 טרום טרום אז למה לי להכניס משהו זר לגוף מה הדחיפות של הבדיקה הממוטומית?

בוקר טוב, מטרת הממוטומיה לקבוע מהן ההסתידויות החדשות האלו. אמנם הסיכוי ככל הנראה רב שהן שפירות אבל חייבים לשלול כי אין מדובר בהסתידויות ממאירות (ברוב המקרים טרום סרטן) במיוחד לאור הסיפור המשפחתי שלך. את הקליפ משאירים כדי שאם אכן תתגלה ממאירות או טרום ממאירות ניתן יהיה לחזור לאזור בניתוח ולהסיר אותו. בבריאות, דינה

חשבתי לחכות כמה חודשים כדי להתרחק קצת מהממוגרפיה האחרונה שלפני חודש ואז לעשות היום הרופאה אמרה לי שההסתידויות האלו מהסוג ששולחים לביופסיה לאיתור טרום

אם אכן מתאימות לממצא טרום סרטני לא כדאי לדחות אין מדובר בכמויות קרינה משמעותיות ועדיף להגיע לאבחנה מוקדם בבריאות, דינה

שלום רב ד"ר בת 47, בממוגרפיה נמצאה אסימטריה חדשה לעומת בדיקה קודמת מלפני שנה. biradas 4a. אין גושים או הסתיידויות. באולטרסאונד לא נמצא כלום. עברתי ממוטומיה, כעת ממתינה לתוצאות. ההמתנה לתוצאות הביופסיה קשה להתמודדות ומורטת עצבים. האם מהממצא בממוגרפיה ומדרגת החומרה 4a ניתן לקוות לטוב? מה הסיכוי לדעתך לממצא חיובי? תודה רבה

שלום, הסיכוי שימצא סרטן הנו נמוך ועומד על כ - 10-13%. מבין לליבך שההמתנה קשה. נקוה שיהיה טוב.. אביעד

שלום רב אני בת 43 לפני 3 שנים עשו לי ביופסית ממוטומיה בשל הסתיידויות התשובה יצאה שלילית תודה לאל, אבל מאז כל שנה בעונות המעבר (כמו עכשיו יש לי כאבים ודקירות באזור הקליפס. והשנה ממש מרגישה יותר כאב ודקירות (כאילו הקליפס נתפס שמה???) באותו אזור יצא לי מין וריד קטן (כמו שטף דם קטן) וזאת לאחר שהרגשתי דקירות יומיים. אני מאוד חוששת שאולי משהו מתפתח שם? האם דלקת או חלילה גידול חדש? את הממוגרפיה וא.ס שאני עושה יחד קבעו לי רק לעוד שלושה חודשים. השאלות שלי הן: 1.האם זה נורמאלי להרגיש ככה דקירות וכאב מהקליפס? 2. האם זה לא הרבה זמן עד שיעשו לי ממוגרפיה (עלי לציין שכעת שנה עברה מהממוגרפיה האחרונה אני מקפידה כל שנה בשל סיפור משפחתי) 3. האם עדיף לי לפצל את הבדיקות ששבוע הבא אעשה ממוגרפיה ואת הא.ס עוד שלושה חודשים (זה מה שהציעו לי במוקד) מצטערת על האורך אבל עד שאגיע שוב לרופא גם יקח זמן. תודה

שלום שוש קרוב לוודאי שבאזור הממוטומיה היו שינויים הורמונליים שהחשידו לממאירות ולכן בוצעה שם ביופסיה. השינויים נותרו ולכן את חשה שם כאבים - ללא קשר לקליפס שאינו גורם לשום תחושות ממליץ לבצע ממוגרפיה ואס ולהיבדק ע"י כירורג שד אין בכך שום דבר מדאיג חג שמח דר פפו

אני בת 47 בשנת 2008 עברתי ניתוח LUMPECTOMY וכריתת בלוטות לימפה זקיף בשל DCIS, עברתי קרינה לשד שמאל וקיבלתי טיפול TAMOXIFEN רק 5 חודשים הפסקתי עקב תופעות ליווי. בממוגרפיה באוקטובר 2013 נמצא ברביע עליון חיצוני באיזור הצלקת הסתידויות עדינות פלאומורפיות נמשכות לבית השחי באורך 9 ס"מ לאחר ממוטומיה התשובה שה-DCIS התשובה CARCINMA IN SITU BREAST DUCTAL הכירוג של קופת חולים ממליץ לבצע כריתה חלקית להוצאת הנגע. הלכתי לייעוץ נוסף והוא ממליץ לבצע כריתה מלאה והוצאת בלוטות זקיף שוב ושיחזור משתלים. עקב זה שניתוח שני בשד קטן יכול לעוות אותו ובנוסף לא ניתן להקרין את השד שוב. החלטתי ללכת על כריתה מלאה ושיחזור אבל אני מתלבטת לגבי הוצאת בלוטת הזקיף יש לציין שב-2008 בלוטות הזקיף יצאו נקיות אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות? האם שוב צריך להוציא הרי DCIS זה סרטן לא פולשני נא עצתך

אכן כשמדובר על מחלה חוזרת בשד שכבר הוקרן, כריתת שד הינה האופציה הנבחרת ומכיוון שכורתים את השד ראוי גם לחזור על ביופסיית בלוטת הזקיף כיוון שבאם ימצא בדיעבד בפרפרט הניתוחי מרכיב חודרני, שוב לא ניתן לבצע ביופסיית בלוטת הזקיף. אולם צריך לדון כל מקרה לגופו, ולעיתים אפשרי לשקול כריתה חלקית, ולהוועץ באונקולוג מומחה בקרינה באם ניתן לחזור על הקרינה במידת הצורך.