בירור ממוטומיה לאחר בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

21/06/2018 | 19:57 | מאת: סיגלית

בת 45 ספור משפחתי של אמא בגיל37עם סרטן שד לפני המון שנים . אני ואחותי בדיקה גנטית תקינה אולטר שלי תקין אחת לשנה . ממוגרפיה לפני 5שנים תקינה ועכשיו שוב עשיתי ממוגרפיה . Birds4 ויש מספר מקבצי הסתידויות חדשות שלא נצפו בעבר מופנית לממוטומיה אעפי שכנראה זה fcc האם יש לי מה לחשוש ? אני לא רוצה שישימו לי קליפס מתכתי בממוטומיה האם חייבת? אמרו לי שכנראה זה סתם הסתידויות או שזה שלב 0 טרום טרום אז למה לי להכניס משהו זר לגוף מה הדחיפות של הבדיקה הממוטומית?

22/06/2018 | 08:01 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, מטרת הממוטומיה לקבוע מהן ההסתידויות החדשות האלו. אמנם הסיכוי ככל הנראה רב שהן שפירות אבל חייבים לשלול כי אין מדובר בהסתידויות ממאירות (ברוב המקרים טרום סרטן) במיוחד לאור הסיפור המשפחתי שלך. את הקליפ משאירים כדי שאם אכן תתגלה ממאירות או טרום ממאירות ניתן יהיה לחזור לאזור בניתוח ולהסיר אותו. בבריאות, דינה

22/06/2018 | 11:08 | מאת: סיגלית

חשבתי לחכות כמה חודשים כדי להתרחק קצת מהממוגרפיה האחרונה שלפני חודש ואז לעשות היום הרופאה אמרה לי שההסתידויות האלו מהסוג ששולחים לביופסיה לאיתור טרום

22/06/2018 | 11:18 | מאת: פרופ' דינה לב

אם אכן מתאימות לממצא טרום סרטני לא כדאי לדחות אין מדובר בכמויות קרינה משמעותיות ועדיף להגיע לאבחנה מוקדם בבריאות, דינה

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד