DCIS

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

19/12/2013 | 11:50 | מאת: לוטם

אני בת 47 בשנת 2008 עברתי ניתוח LUMPECTOMY וכריתת בלוטות לימפה זקיף בשל DCIS, עברתי קרינה לשד שמאל וקיבלתי טיפול TAMOXIFEN רק 5 חודשים הפסקתי עקב תופעות ליווי. בממוגרפיה באוקטובר 2013 נמצא ברביע עליון חיצוני באיזור הצלקת הסתידויות עדינות פלאומורפיות נמשכות לבית השחי באורך 9 ס"מ לאחר ממוטומיה התשובה שה-DCIS התשובה CARCINMA IN SITU BREAST DUCTAL הכירוג של קופת חולים ממליץ לבצע כריתה חלקית להוצאת הנגע. הלכתי לייעוץ נוסף והוא ממליץ לבצע כריתה מלאה והוצאת בלוטות זקיף שוב ושיחזור משתלים. עקב זה שניתוח שני בשד קטן יכול לעוות אותו ובנוסף לא ניתן להקרין את השד שוב. החלטתי ללכת על כריתה מלאה ושיחזור אבל אני מתלבטת לגבי הוצאת בלוטת הזקיף יש לציין שב-2008 בלוטות הזקיף יצאו נקיות אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות? האם שוב צריך להוציא הרי DCIS זה סרטן לא פולשני נא עצתך

אכן כשמדובר על מחלה חוזרת בשד שכבר הוקרן, כריתת שד הינה האופציה הנבחרת ומכיוון שכורתים את השד ראוי גם לחזור על ביופסיית בלוטת הזקיף כיוון שבאם ימצא בדיעבד בפרפרט הניתוחי מרכיב חודרני, שוב לא ניתן לבצע ביופסיית בלוטת הזקיף. אולם צריך לדון כל מקרה לגופו, ולעיתים אפשרי לשקול כריתה חלקית, ולהוועץ באונקולוג מומחה בקרינה באם ניתן לחזור על הקרינה במידת הצורך.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול