MRI שד - ,תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

22/06/2017 | 22:01 | מאת: מיטל

שלום. בת 39, ב- 3 חודשים האחרונים מתנפח לי גוש בשד ימין בסמוך למחזור החודשי, שנעלם במהלכו. באחת הפעמים הגוש התנפח כבר באמצע המחזור (ביום ה-14) ונשאר עד סיום הוסת, לעתים מלווה בכאבים המקרינים לבית השחי. US תקין, למעט ממצא ציסטי בשד ימין (הוסבר שעל רקע הורמונלי). לאור הישנות הגוש והכאב, הופניתי לממוגרפיה - שנמצאה תקינה, אך לאור הגוש הנמוש וגילי הצעיר (יחסית לממוגרפיה) הופניתי לבדיקת MRI, שבוצעה ביום ה- 14-15 של המחזור (כשלא לא היה גוש נפוח). אלו ממצאי ה-MRI : מרקם השדיים סמיך בצורה הטרוגנית bi-rads'c' האדרת רקע מינימלית. שמאל - ללא האדרה פתלוגית ימין - ציסטה באורך 5 מ"מ בקו הפטמה עומק שליש אמצעי ללא האדרה פתלוגית. מימין ממצא שפיר bi-rads'2. מה המשמעות ? מבנה השד וההאדרה המינימלית שצוינה קשורה לסיכון לגידול ממאיר ? אני לפני מחזור ושוב התנפח הגוש ? מה אני אמורה לבדוק ? תודה רבה

הרושם מתשובות הבדיקות שתיארת שאכן מדובר בשינויים הורמונליים הגורמים להופעת גושים סביב מועדי הוסת. ממצאים ב mri אינם מטרידים לפי התיאור שפירטת. כדאי להקפיד על בדיקת כירורג שד ועושה הרושם שאין סיבה לדאגה!

מנהל פורום כירורגיית שד