תוצאות ביופסיה בהריון ופענוח

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

07/08/2017 | 09:58 | מאת: עדי

שלום- אני בהריון בשבוע 20 ובבדיקת א"ס נמצא בשעה בשד שמאל 4 מבנה היפואקוגני לובולרי מוארך בגודל 16*5 מ"מ בתוך דקט עם זרימת דם וגוש נוסף בבית השחי המתאים לשד אקססורי. בביופסיה שנעשתה רק לגוש בשד נלקחו 5 דגימות התשובה היתה cores of breast tissue showing fibrocystic changes fibroadenomatoid and lactational changes no evidence of malignancy אני מבינה מהתוצאה שזה שפיר. שאלותי: 1. בשנת 2014 הממצא הזה בא"ס כלל לא היה קיים- האם סביר שגוש שפיר בגודל כזה פתאום יופיע תוך 3 שנים? 2. בעבר היתה לי שחפת ריאתית בדיוק באיזור זה ובמהלך האבחון עברתי 4 בדיקות סיטי וקרוב ל40 צילומי רנטג במשך שנה- המון קרינה לאיזור. האם זה מחזק את האפשרות כי הממצא כן חלילה יכול להיות סרטני? 3. האם יכול להיות כי הדגימות נלקחו רק מהחלק הבריא בגוש? 4. מה הסבירות לפענוח שגוי? האם ההמלצה לרוב היא לשלוח את הביופסיה לחוות דעת שניה? 5. האם הממצא הנל יכול להיות קשור להריון? 6. נאמר לי לחזור על א"ס בעוד 3 חודשים- מדוע בעצם? תודה רבה ובשורות טובות לכולנו

13/08/2017 | 17:21 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום: 1. אכן סביר. 2. הסבירות הסטטיסטית להוצרות סרטן כתוצאה מהחשיפה שתיארת לקרינת רנטגן היא נמוכה ביותר. לפי הביופסיה הממצא שפיר! 3. יכול להיות אך לא סביר. יש לרנטגנולוג יכולת דיוק גבוהה בביצוע הדגימה. 4. בדומה לסעיף 3, הסבירות לכך נמוכה, במיוחד בממצא המתואר לעיל שאינו מהווה בד"כ אתגר אבחנתי לפתולוג. 5. לא בהכרח קשור להריון 6. נדרשת ביקורת סונר לראות אם יש דינמיקה. הבדיקה פשוטה ולא פולשנית ונותנת עוד מימד של ודאות שהממצא שפיר בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד