היפרטרופיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/05/2011 | 21:58 | מאת: פלורה

שלום רב. ברצוני להבין את סיכום הערות מבדיקה אקו שעברתי. רקע בת 40 לפני 4 שנים עברתי ניתוח לב להסרת ממברנה בחדר השמאלי DSS לפני כ- חצי שנה עקב התמוטטות ברחוב הושתל קוצב לב דו לשכתי (כולל יכולת רישום של מאורעות של VT אני נמצאת במעקב צמוד של רופא כל 6 חודשים + בדיקות אקו וכל 3 חודשים בדיקת קוצב ברצוני להבין את בדיקת האקו הנוכחית האחרונה . עם אפשר להסביר /לתרגם את הסיכום ? ומה הם ההשלכות של מפל 82 מ"מ כספית במוצע החדר השמאלי במנוחה = בבדיקה הקודמת לפני חצי שנה היה מפל של 43 מ"מ כספית במנוחה.? מה ההשלכות של זה ? האם נשקפת סכנת חיים ? בתקופה האחרונה מדי פעם שאני יושנת / שוכבת אני נחנקת תוך כדי שינה מרגישה כאילו יש לי מים בחזה ואז אני נאלצת לישון בישיבה ? אני יודעת שאני צריכה לפנות לרופא המטפל כדי לקבל תשובות. מאחר והרופא שלי בחופש לכן פניתי אליכם כדי להיות אולי קצת רגועה . רצ"ב סיכום בדיקת האקו האחרון סיכום והערות S/R EXCISION OF SUB- AORTIC MEMBRANE. HYPERTROPHIC OBSTRUCTIVE CARDIOMYOPATHY. HYPERDYNAMIC LEFT VENTRICLE. MILD TRICUSPID REGURGITATION. MILD PULMONARY HYPERTENSION. אפיק מוצע חדר שמאל של העלה המיטרלי הקדמי עם מגע במחיצה הבין חדרית Systolic anterior motion (SAM) קיים במנוחה מפל של 82 מ"מ כספית במוצא חדר שמאל. בתודה מראש פלורה בתקווה שאקבל תשובות לשאלות שלי .

פלורה שלום, על פי תשובת האקו ישנה חסימה דינמית במוצא חדר שמאל,מתחת למישור המסתם האאורטלי. לא צויין האם יש חזרה של הממברנה לאחר הניתוח. החסימה נובעת משילוב של עיבוי המחיצה הבין חדרית ותנועה של עלי המסתם המיטרלי אל כוון הדופן בעת הכווץ וחסימה של מוצא החדר השמאלי. הטפול בקרדיומיופתיה היפרטרופית חסימתית כולל לרוב טיפול להאטת הדופק (דרוש דופק איטי) והמנעות מתרופות הגורמות להתייבשות ולירידה בנפח הנוזלים בגוף. כמו כן יש להימנע מתרופות הממריצות את כווץ הלב. רופאי משפחה רבים אינם מודעים לטיפול במחלה זו, שהוא פרדוקסלי לטיפול באי ספיקת לב רגילה הנובעת מסיבות אחרות ושכיחות יותר. לכן חשוב לקבל הנחיות לטיפול מקרדיולוג מיומן. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים