כאב בין הלסתות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/12/2003 | 23:44 | מאת: ליאת

לד"ר מיכה פלד שלום מזה מספר חודשים אני סובלת מכאב בחיבור שבין הלסתות, הכאב מתבטא בכך שקשה לי לפתוח את הפה, קשה לי לחתוך מזון בשיניים הקדמיות, ובשבועות האחרונים הכאב נעשה רצוף במשך כל שעות היום. אני רוצה לציין שאבי ז"ל היה מטופל שלך {יחזקאל שמואלי} וסבל מסרטן במערות האף ואחת התוצאות היתה נעילה מוחלטת של הלסתות. האם יש קשר ? אולי אפילו קשר גנטי בין שני המקרים?? אילו בדיקות עליי לעבור? והאם עליי לבצע בדיקות מקיפות יותר בעקבות ההסטוריה המשפחתית?? אודה לתשובתך בהקדם

30/12/2003 | 18:22 | מאת: ד'ר אבי לוינשטיין

ליאתי שלום. אין צורך להיבהל,אך בשביל השקט הנפשי שלך צילום פנורמי יכול לענות לך על השאלה אם גם לך יש משהו במערות האף. לדעתי את סובלת מ:TMJD משמע:דיספונקציה של מפרק הלסת המתבטא בכאבים בכל הפנים ובמיוחד בשררי הלעיסה. עלייך לבדוק אם את חורקת שניים בלילה,אם את במתח נפשי האם את בתקופת לחץ. בקיצור מה שיעזור לך זה בדיקת מפרקי הלסתות ולדעתי סד לילה יפתור את הבעיה בהצלחה

05/01/2004 | 16:47 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לליאת שלום. לפי הסיפור כנראה ומדובר בהפרעה בתפקוד מפרקי הלסת שברב המקרים אינו נובע מגידולים סרטניים אלא מסיבות של הפרעה במניסקוס של המפרק עקב חריקת שיניים והתכווצות שריר הלעיסה, אך במיעוט של המקרים יש סיבה אנדוגנית כפי שהיה אצל אביך ז"ל כשאר הקרנות הצוואר גרמו לפגיעה קשה בשריר הלעיסה וגורמות לנעילת הפה, בעוד שאצלך אין סימנים אלה. לשאלתך לגבי הקשר בין מחלת אביך לבין התופעה אצלךידוע שאין קשר גנטי בסוג גידולים סרטניים מסוג זה, למען הסר כל ספק כידאי שתבדקי במרפאתנו בביה"ח רמב"ם כולל צילומים ואני בטוח שאין שום יסוד לדאגה אצלך. אנא התקשרי למזכירת המחלקה פה ולסתות לקביעת תור אצלי. גב, אורנה 8542345 , 8520989 . ד"ר מיכה פלד מנהל המחלקה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות