חשוב לי מאוד שתעזור לי לגבי זה ( שיני בינה ) .

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/02/2005 | 21:52 | מאת: רועי

אהלן , אני רוצה לספר לך את הסיפור שלי מהתחלה לפני חצי שנה התחילו לי דקירות באוזניים לא ידעתי מה זה הלכתי לרופא הוא הביא לי אנטיביוטיקה כי הוא טען שיש דלקת הדלקת נגמרה והמשיכו הכאבים והדקירות הלכתי לאלף ואחת רופאים עשיתי צילומים של הסינוסים ולא היה סינוסיטיס עשיתי בדיקות דם הכל היה תקין , בדיקות עניים והכל תקין ואז גיליתי שיש לי 4 שיני בינה בעייתיות 2 כלואות תחתונות אחת כנראה ממש ליד עצב או אפילו על העצב והעליונות תקועות על הסינוס ולא מצליחות לצאת כי אין להם מקום עקרתי את צד ימין , והפסיקו הכאבים בצד הזה + קרע בסינוס אבל שעבר בהצלחה בכל אופן הצד הבעייתי עדיין לא טופל ויש לי דקירות איומות בצד הזה בלי נפיחות פשוט דקירות וכאבים בלחי ובאוזן שמתפשטים לראש עצמו אבל יותר לצד שמאל שלו שזה הצד שלא עקרתי , אני מרגיש כאילו חצי רגל על הקרקע הלחצים באוזניים פשוט כבר בלתי נסבלים דבר שגרם לי לחוסר ריכוז ולדכאונות כי שום רופא לא ידע לתת לי תשובה לגבי זה אם זה באמת מהשן או ממשהו אחר כל אחד אמר דבר אחר ורק הכניס אותי עוד יותר לפאניקה ולבלבול , הבעיה היא שאני לא יכול לעשות עם זה כלום עד אפריל כי אני באמצע לימודים לפסיכומטרי , יש לי קליקים גם בצד הזה שלא עקרתי , אתמול ישבתי ופתאום היה לי מן כמו שינוי בלחץ באוזן . מצטער עם גזלתי מזמנך ורשמתי כל כך הרבה פשוט אני באמת רוצה לדעת אחת ולתמיד מה שן שתקועה בסינוס יכולה לעשות ומה שן כלואה על עצב יכולה לעשות , האם זה באמת מה שגורם לי לכאלה כאבים ? האם יש בדיקות שיכולות לקבוע סופית ממה הבעיה ?אני רוצה לציין שהייתי במעבדת שינה בחיים שלי לאחרונה מלפני שינה ולא חרקתי שיניים או נעלתי לסתות ........ בכל אופן מקווה מאוד שתוכל לעזור לי כי התעניינתי קצת וקראתי מחקרים ששיני ביני כן יכולות לגרום לפגיעה במפרקים וכן לכאבים באוזניים ובלחיים . תודה רבה רבה לך !

26/02/2005 | 18:38 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרועי שלום! תחילה יש לאבחן האם הסימפטומים שאותם אתה מתאר מקורם בשיני הבינה או במפרקי הלסת. ייתכנו כאבים במפרקים שלא על רקע חריקת שיניים . מומלץ להיבדק במרפאה למפרקי לסת. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות