שיני בינה בעיתיות והימנעות מלעיסה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/01/2005 | 15:52 | מאת: רונן

לפני כחודש וחצי בשן הבינה התחתונה בצד ימין שלי היתה דלקת שטופלה באנטיביוטיקה. הדלקת "בערך" עברה (אין נפיחות בשן, אך יש רגישות מסוימת בצואר ובאיזור השן). השן היתה אמורה להיעקר - על פי דעת רופא שיניים, אך הכירורג שהוזמן למרפאה לצורך העקירה סירב לעקור אותה בטענה כי הבעיה הינה בעית חניכיים כללית ואינה נובעת משן הבינה. יש לציין כי בחודש וחצי שעברו כמעט ואינני לועס (אוכל מזון רך וטחון), אך גם שאר שיני בינה בפה מתחילות "לזייף", האיזור סביבן מתנפח, רגיש וכו'. לטענת שיננית שניקתה אבנית משיני אי לעיסה דוקא מגבירה בעיות חניכיים/חיידקים וכו'. שאלותי הן: האם לעיסה על שיניים בעיתיות מעלה/מורידה בהקשר שיני בינה בעיתיות/מחלת חניכיים? כאשר יש דעות שונות בנוגע לעקירת שן בינה, מה לעשות? האם טיפול אבנית/הקצעת שורשים עלולים להחמיר את המצב? תודה.

21/01/2005 | 15:29 | מאת: ד"ר מיכה פלד

רונן שלום! במידה ומדובר בבעית חניכיים הרי שסילוק האבנית ישפר את המצב. כמו כן כאשר אתה נמנע מללעוס במקום מסויים אז שאריות המזון והפלאק נוטים להצתבר שם יותר מה שמגביר את דלקות החניכיים. מומלץ לפנות לשיננית או פריודונט לצורך הטיפול בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות