כאבים בשל בעייה בשריר הלעיסה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/01/2005 | 12:49 | מאת: רויטל

שלום לד"ר פלד.מזה שנה וחצי-שנתיים אני סובלת מהתקפים של כאב בצד שמאל של הפנים באזור האוזן יחד עם תחושת אוזן "סתומה" ומציקה וכאב ראש הדומה למיגרנה.הייתי במרפאות פה ולסת בתל -השומר ובבילינסון ובשתיהן נאמר לי שזו בעייה של שריר הלעיסה [מפרק ] וחוץ מקומפרסים חמים וכדורים כמו ויוקס שהחלפתי לסלקוקס כמובן אין מה לעשות ואני לא מועמדת לניתוח.סבלתי מכך כל כמה שבועות אבל עכשיו אפילו מספר פעמים בחודש.הדבר גורם לי סבל רב ואפילו מאלץ אותי להעדר מהעבודה בלית ברירה,למשל היום.איזה כדור מאותה משפחה אני יכולה עוד לנסות?ארקוקסיה אולי?באיזה מינון להתחיל?[60,90,120].הוסבר לי שזה קורה על רקע דלקתי,אם כך מה גורם לדלקת להתפרץ בכל פעם?האם יש משהו שאני יכולה לעשות [או לא לעשות] כדי להפחית את מספר התפרצויות הכאב?אולי לא ללעוס בצד זה??אודה לך אם תתייחס לשאלותי.בנוסף,איך ניתן להגיע לבדיקה/ייעוץ במרפאתכם?תודה מראש,רויטל

06/01/2005 | 18:41 | מאת: ד"ר מיכה פלד

רויטל שלום! כאבים בשרירי הלעיסה יכולים לנבוע בין היתר מפעילות מוגברת כמו הידוק וחריקת שיניים במהלך היום ובד"כ בלילה. לעיתים ניתן לפתור את הבעייה על ידי סד לילה. לעיתים תרופות מרפות שרירים כמו וליום או מוסקול עשויות לעזור. על מנת לקבוע תור למראות פרקי לסת ברמב"ם יש לפנות לשרית בטל 04-8542345 ברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות