שיני בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/01/2005 | 01:34 | מאת: סיון

עד שאפנה לרופא השיניים, אשמח אם תעזרו לי מעט: לפי צילום פנורמי של הפה שלי, שן בינה אחת (תחתונה) ישבה ממש על עצב, ושני רופאים טענו שהם חוששים לעקור אותה (בניתוח כמובן), מחשש לפגוע בעצב. בינתיים השן התחילה לבצבץ. האם העובדה שהיא "עלתה" בהכרח אומרת שהיא כבר לא יושבת על העצב? האם יש צורך בצילום נוסף? ושאלה כללית - האם כדי לעקור שיני בינה שכבר מבצבצות מספיקה עקירה פשוטה או שגם אז דרושה עקירה כירורגית? תודה מראש!

06/01/2005 | 18:35 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לסיוון שלום! על מנת לדעת בוודאות את עמדת השן ביחס לעצב שנותן את התחושה לשפה התחתונה יש לבצע צילום CT מיוחד בחתכים צפופים. עצם העובדה שכותרת השן נראית בחלל הפה איננה מעידה על עמדת השורשים הקרובים לעצב. סביר להניח מתיאורך שהעקירה תהיה כירורגית. על מנת להפחית סיכויי פגיעה לעצב אנא פני לכירורג פה ולסת. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות