עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/01/2005 | 14:37 | מאת: ירון

ד"ר שלום בבדיקה שיגרתית אבחן רופא השיניים שלי שבוקעת לי שן בינה בלסת התחתונה. שליש מהשן כבר יצא אולם השן כלואה והמלצת הרופא היתה שיש לעקור אותה. אני בן 36 וזאת שן הבינה היחידה שבוקעת אין לי כל כאבים או רגישויות לדברי הרופא הכאבים אכן יגיעו ובעוצמה רבה. שאלתי האם ניתן להמתין עם העקירה עד שארגיש כאבים או עד שהענין יסתדר מעצמו. ושאלה נוספת האם מומלץ לבצע עקירה זו אצל רופא השיניים או בבי"ח ע"י חירוג מהן היתרונות או הסיכונים שיש והאם בבי"ח העלות גובהה יותר. בתודה ובברכה ירון

06/01/2005 | 18:29 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לירון שלום! עקית שן בינה מומלצת רק כאשר אין סיכוי שתבקע לחלל הפה ובמצבה הנוכחי יש סיכוי סביר שתגרום לזיהום או לפגיעה בשיניים סמוכות או כאשר השן מעורבת בתהליך פתולוגי. במידה ויש סיבה לעקור חבל להמתין ולסבול כאבים , מה גם שזיהום מאזור שן הבינה יכול להסתיים באבצס. עקירה כירורגית של שן בינה יש לבצע אצל כירורג פה ולסת שכן הוא מיומן בדבר ויודע כיצד להתמודד עם קשיים או סיבוכים. כמו כן ניתן גם לפנות לכירורג באופן פרטי ולא בביה"ח , לגבי העלויות תצטרך לברר ולהשוות. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות